Съдбата на авторитарните лидери се решава от хората

Мар 09, 2013 Новини БСП 0 1285

Унгария има нужда от нова посока - това е посланието, което президентът на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев отправи към повече от 10 000 унгарци в Будапеща

Унгария има нужда от нова посока - това е посланието, което президентът на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев отправи към повече от 10 000 унгарци в Будапеща. На многохилядния митинг Станишев остро критикува упавлението на Виктор Орбан и направи красноречиво сравнение. „Българската версия на Орбан е Бойко Борисов. Няма нищо по- опасно от популист, който се преструва на част от народа, но не прави нищо, за да защити неговия интерес", отбеляза президентът на ПЕС. Той напомни, че българските граждани се отърваха от Борисов и добави „Такава е съдбата на авторитарните лидери".

Станишев изрази подкрепата си за лидера на унгарските социалисти Атила Мещерхази. „В трудни времена имаме нужда от лидери като теб. Ти и твоята партия имате визията как да изградите ново бъдеще за Унгария. Всички вие сте бъдещето, а Орбан и останалите консервативни лидери представляват миналото", обърна се президенът на ПЕС към унгарските социалисти. Той изткна, че от тях зависи да се противопоставят на разрухата, да настояват за високи демократични стандарти, за икономически растеж и работни места.