Поздравление на председателя на НС на БСП Сергей Станишев до Негово Светейшество патриарх Неофит

Фев 26, 2013 Новини БСП 0 751

              ДО                                                            НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО НЕОФИТ,                                                            ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ И                                                            МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ             Ваше Светейшество,            Честито да е избирането Ви, с Божието благоволение, за духовен глава на всички православни българи

 

 

 

 

 

 

 

ДО

                                                           НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО НЕОФИТ,

                                                           ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ И

                                                           МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ

 

 

 

 

 

 

Ваше Светейшество,

 

         Честито да е избирането Ви, с Божието благоволение, за духовен глава на всички православни българи. Честит е народът български, който възкликна ведно със св. апостол Павел „Такъв първосвещеник ни трябваше!".  

Вашето патриаршеско служение започва в драматично, бурно време. Време, в което алчността и горделивостта раждат мизерия, бездуховност и отчаяние. В такива тежки мигове нашият народ винаги се е опирал на подкрепата и мъдростта на Българската православна църква, която сочи пътя към разбирателство и единение, за достоен живот и напредък на милото ни Отечество.

Уверен съм, че така ще бъде и занапред. С Божия помощ народът ни ще преодолее изпитанията.

Уверен съм, Ваше Светейшество, че с Божие благословление ще съумеете да преведете Света ни Православна църква през неизбежните изпитания. Защото цялото Ваше служение е служение на достоен и мъдър клирик и духовен водач. Високо ценим Вашата роля за преодоляването на разкола и Вашата отеческа грижа за духовното просвещение на младите хора.

Вярвам, че под Вашето пастирско напътствие, Българската православна църква ще внася повече мъдрост, просветление и любов сред народа ни.

Със синовна почит и с дълбока убеденост в Божията подкрепяща десница, желая Ви дълго и плодотворно пастирство и крепко здраве.

 

 

 

 

 

26 февруари 2013г.                  СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ

            София                        ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС НА БСП