Цветан Цветанов ще бъде отговорен, ако протестът бъде окървавен от провокации

Фев 23, 2013 Новини БСП 0 872

БСП призова протестиращите да не се поддават на провокации     „Лично Цветан Цветанов ще бъде отговорен, ако утре протестът бъде окървавен от целенасочени провокации", заяви секретарят на НС на БСП Антон Кутев на извънредна пресконференция

БСП призова протестиращите да не се поддават на провокации

 

 

„Лично Цветан Цветанов ще бъде отговорен, ако утре протестът бъде окървавен от целенасочени провокации", заяви секретарят на НС на БСП Антон Кутев на извънредна пресконференция. Членът на ИБ на НС на БСП Явор Гечев изтъкна, че в партията постъпват множество сигнали за масово изкупуване на боксове, бухалки, бомбички, за мобилизация на различни клубове, които се занимават с бойни изкуства, за утрешния протест. „Алармираме институциите, обръщаме се и към гражданите, които смятат да излязат на протест утре - да не допускат гласът им да бъде заменен, да не допускат провокации на протестите утре", призова Гечев. Той отбеляза, че председателят на БСП Сергей Станишев е информирал президента Росен Плевнелиев за тревожните сигнали.

Антон Кутев обърна внимание, че освен за агитки, става дума и за хора, които се занимават със силови спортове. „Включително имаме информация за това, че хора свързани с Митко Каратиста и със съответните бойни школи са намесени в организацията за утре", каза Кутев. Той изтъкна, че отговорността за реда в страната продължава да бъде на ГЕРБ и че държавата продължава да има министър на вътрешните работи. „Това че е в оставка не означава, че не носи отговорността за това, което се случва в държавата и което ще се случи утре", добави секретарят на НС на БСП. „Има сили, които искат да провокират безредици. Кои са силите - това е работа на прокуратурата, която не е в оставка, на органите на вътрешните работи", добави секретарят на НС на БСП. „Някой в тази държава не иска да има демокрация, някой иска да си присвои вота на хората. Това, което се случва в държавата не е от хубаво, но нека да е за хубаво, а не за лошо", каза Явор Гечев.

Антон Кутев призова българските граждани към спокойствие и помоли протестиращите да изразяват позицията си спокойно и да не се поддават на провокации. „Със сигурност след това тези провокации ще бъдат използвани срещу гражданите", каза Кутев.