Момче на Бойко Борисов замесен в крупна имота злоупотреба по модела „Дюни”

Фев 11, 2013 Новини БСП 0 1010

БСП предлага председателят на ДКЕВР да се избира от парламента     Крупна злоупотреба в Павел баня по модела на „Дюни", в която пръст има ГЕРБ, разкриха днес секретарят на НС на БСП Красимир Янков и общинският председател на БСП в Павел Баня Атанас Пъдев

БСП предлага председателят на ДКЕВР да се избира от парламента

 

 

Крупна злоупотреба в Павел баня по модела на „Дюни", в която пръст има ГЕРБ, разкриха днес секретарят на НС на БСП Красимир Янков и общинският председател на БСП в Павел Баня Атанас Пъдев. Социалистите в детайли изобличиха активиста на ГЕРБ Теньо Паунов. Оказва се, че Паунов е придобил имот, плащайки много под пазарната цена и без да внесе нито лев в общината. Нещо повече - има запис от 2007г., от който става ясно, че Теньо Паунов се полазва с протекциите лично на Бойко Борисов. „Това е пореден крупен опит за имуществено обогатяване на лица свързани с ГЕРБ, за които няма закони и няма ограничение за мащабите на апетитите", възмути се секретарят на НС на БСП.

Атанас Пъдев обясни, че на практика Попов става собственик на плажния комплекс като обезщетение за направена от него инвестиция. Скандалното е, че обезщетението, което съдът в Казанлък присъжда, е малко под 10 000 лв., а Паунов внася до кмета покана, в която претенцията му многократно надхвърля размера на обезщетението и е близо 230 000 лв. Освен това, за да купи комплекса, собствеността трябва да се трансформира от публична общинска в частна общинска. Три пъти Общинският съвет отказва това да се случи и предлага Паунов просто да си получи присъденото обезщетение.  Кметът обаче на своя глава удовлетворява исканията на Паунов и стартира процедура по прехвърляне на имотите, които са оценени на 852 350 лв. от одиторска фирма, посочена от самия Паунов. В последствие се оказва, че по сметката на общината не са постъпвали никакви пари. Така активистът на ГЕРБ Теньо Паунов придобива имот, чиято пазарна стойност е над 2 млн.лв., без да внесе в общината нито лев, след което прехвърля имота на офшорна компания с неясен собственик.

Пред медиите Красимир Янков коментира протестите, които обхванаха цялата страна през последните дни. „Това е в резултат на ескалиращата безконтролност на ЕРП-тата, които са монополисти", заяви секретарят на НС на БСП. Той напомни, че за контрола на дружествата отговаря ДКЕВР, чийто председател наскоро беше освободен. Според Янков вина за допуснатото драстично увеличение на сметките на хората носи именно ДКЕВР и изпълнителната власт. Секретарят на НС на БСП напомни мярката, която социалистите предлагат - за обратно изкупуване на ЕРП-тата. БСП предлага още председателят на ДКЕВР да се избира от парламента с мнозинство от две трети.