Над 1000 членове и симпатизанти на БСП почетоха 70-годишнината от битката на антифашистите от чета „Народна дума”

Фев 04, 2013 Новини БСП 0 895

  Над 1000 членове и симпатизанти БСП почетоха 70-годишнината от битката  на антифашистите от чета „Народна дума" с полиция и жандармерия в местността Шерба край с

 

Над 1000 членове и симпатизанти БСП почетоха 70-годишнината от битката  на антифашистите от чета „Народна дума" с полиция и жандармерия в местността Шерба край с. Гроздьово, Община Долни чифлик. Сред гостите на честването бяха руски ветерани от Отечествената война.  На събитието бяха  организационният секретар на НС на БСП Красимир Янков, народните представители Петър Димитров и Димитър Горов, кметовете на Провадия и Долни чифлик Филчо Филев и Борислав Натов,    председателят на Градския съвет на БСП-Варна Борислав Гуцанов, председателят на БСП-Долни чифлик Стефан Димитров.

Пред паметниците на загиналите антифашисти бяха положени венци и цветя. Народният представител Димитър Горов изтъкна, че присъствието на толкова много хора на възпоменателния митинг е показателно за непреходността на идеалите, за които антифашистите са отдали живота си. Той смята, че днес - при настоящото управление, демокрацията в България е под заплаха. Организационният секретар на БСП Красимир Янков бе категоричен, че краят на ГЕРБ  е близо и победата на предстоящите избори е важна не толкова за левицата, колкото за България.

Официално бяха  връчени  електронни членски карти на  новоприетите през януари  153 социалисти, в рамките на кампанията „Ела в БСП,  да променим България!".