БСП-София област на пето място по избирателна активност в страната

БСП-София област се нарежда на пето място по избирателна активност в страната, това заяви на пресконференция в Ботевград, председателят на предизборния щаб и народен представител Кирил Добрев

БСП-София област се нарежда на пето място по избирателна активност в страната, това заяви на пресконференция в Ботевград, председателят на предизборния щаб и народен представител Кирил Добрев. 4 115 са гласоподавателите от община Ботевград, отговорили положително на  въпроса за бъдещето на ядрената енергетика в България. "Това е най-силната кампания на БСП в Ботевград от Парламентарни избори през 2005 г. насам"- подчерта Кирил Добрев. Колегата му Драгомир Стойнев поясни, че най-голямата избирателна активност в областта е постигната в Правец – 36,54 %.  70% е положителния вот в община Етрополе, която се управлява от ГЕРБ. Според народните представители от София област, това е показател за нарастващото недоволство срещу провежданата от правителството на ГЕРБ политика.

„В София област имаме голям потенциал за следващите избори, стига да можем да  ангажираме нашите коалиционни партньори и гражданите” - прогнозира Добрев. „В Ботевград кампанията се случи, защото имахме един сериозен опонент в лицето на кмета на общината, който открито призоваваше да се гласува с НЕ на референдума” – допълни той. „След 20 години демокрация се ражда тоталитаризъм”, заяви Драгомир Стойнев, визирайки частни полети и екскурзии на премиера и политическия елит на управляващите.
В София област избирателната актвиност надхвърли 22%, а разпределението на гласовете от референдума е следното:

ДА – 29 050 – 61,308%

НЕ – 17 546 – 37,029%

Недействителни – 7 881 – 1,663%