Бойко Борисов е приел цена на Белене, която е изгодна за Русия, а не за България

Янр 24, 2013 Новини БСП 0 1020

  Хората трябва да кажат „ДА" на Белене и „НЕ" на това правителство и постоянните му лъжи     Лъжите, които ГЕРБ повтарят през последните месеци, са съзнателна заблуда, за да накарат хората да не излязат и да гласуват

 

Хората трябва да кажат „ДА" на Белене и „НЕ" на това правителство и постоянните му лъжи

 

 

Лъжите, които ГЕРБ повтарят през последните месеци, са съзнателна заблуда, за да накарат хората да не излязат и да гласуват. Това са манипулации и фалшификации. Те директно лъжат. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Смолян. Той даде пример с меморандума, за който ГЕРБ са мълчали до сега. Той е подписан още през 2010г., при управлението на Бойко Борисов и в него е фиксирана цената от 6,3 млрд. евро за Белене. Председателят на БСП отбеляза, че преди подписването е имало среща при Бойко Борисов и всичко това се е случило с неговото одобрение. „Управляващите не са защитили националния ни интерес. Борисов и неговото правителство просто са приели най-изгодната за руснаците цена", каза Станишев и подчерта, че предишното правителство до последно е преговаряло за по- ниска и по- изгодна за България цена.

Председателят на БСП изобличи ГЕРБ и в лъжите им за Козлодуй. „Те лъжат, че искат още блокове на Козлодуй. Те просто заблуждават хората, че искат да правят Козлодуй. Нищо не искат да правят. Искат да внасяме ток от Турция", каза Станишев. Той обърна внимание и на друга лъжа на ГЕРБ. Председателят на социалистите беше категоричен, че не е вярно, че няма да има пари за пенсии, ако хората гласуват ЗА Белене. Станишев напомни още, че Бойко Борисов постоянно си променя позицията. Според лидера на БСП причините могат да са две - или заради външен натиск, на който той не е устоял и е капитулирал, или защото е обслужвал интересите на други производители на енергия.

„Хората трябва да кажат „ДА" на развитието на България и АЕЦ Белене и „НЕ" на това правителство и постоянните му лъжи", категоричен беше Станишев. Той изтъкна, че в неделя хората ще избират между модерна и развита България или модела на Бойко Борисов, който препоръча на компютърни специалисти да ходят и да пасат овце. „Хората извоюваха този референдум. Те искат да се чуе гласът им, а ГЕРБ непрекъснато говорят- стойте си в къщи, няма нужда да гласувате, от гласa ви нищо не зависи. Защо? Защото ГЕРБ се страхуват от гласа на българите", каза още Станишев.

Попитан от медиите дали очаква манипулации на изборите, Станишев отговори, че манипулацията вече се случва. Той отбеляза, че избирателите в България трябва да са около 6.1 милиона, а списъците на ГЕРБ са пълни с много повече хора - 6.9 млн. „Това се прави съзнателно- нарича се политическа манипулация и измама. Списъците просто не са изчистени от мъртви души, от починали или заминали извън България хора", изтъкна Станишев.