Боклукът като нова форма на живот

Как един фантастичен провал може да се превърне във фантастичен разказ? Ето как: Трудно е да не забележи човек кризата с боклука

Как един фантастичен провал може да се превърне във фантастичен разказ? Ето как:

Трудно е да не забележи човек кризата с боклука. Тя буквално извира от всеки столичен контейнер за смет.

Какво се случва обаче с боклука? Прословутите бали с пресовани отпадъци, които се складираха къде ли не, започнаха да водят свой собствен живот. Престоявайки дълго време от сметта започват да растат тревички и цветенца. Все пак и природата има свой закономерен кръговрат.

Затова столичани трябва да знаят, че има надежда. Ако изчакаме достатъчно дълго е много възможно препълнените контейнери по улиците на София да разцъфнат като райска градина. Така столицата ни ще се превърне в така жадуваното от десетилетия прекрасно кътче, където всички искаме да живеем.

Въпросът е, че не се знае колко време ще чакаме някой да си свърши работата и да извози отпадъците. В тях все пак се появяват различни форми на живот - множат се разни бацилчета и вируси, раждат се всевъзможни насекоми и гризачи. Като се замислим, с течение на времето може да се получат и някои мутации. Може би в някой слънчев ден на боклука ще му пораснат крачета и той ще поеме по своя път, напускайки родните столични кофи.

Сигурно на това се надява и Бойко Борисов, като краен вариант за разрешаване на кризата. Но тук и фантастиката не може да помогне. Само магическа пръчица ще спаси кмета този път.