ПЕС създава изборни отряди за победата на социалистите в националните кампании

Nov 29, 2012 Новини БСП 0 1260

  Създаване на изборни отряди, които да подсилят националните кампании на социалистите е част от плана на ПЕС, който беше приет днес с изключително високо одобрение

 

Създаване на изборни отряди, които да подсилят националните кампании на социалистите е част от плана на ПЕС, който беше приет днес с изключително високо одобрение. Президентът на европейските социалисти Сергей Станишев свика в Брюксел Президиума на ПЕС за разглеждането на политическата програма на европейската левица до 2014г. „Главната ни цел е спечелването на европейските избори и оглавяването на Европейската комисия от наш председател. Искаме да променим Европа, така че тя отново да бъде надежда за гражданите", обобщи лидерът на ПЕС.

За подготовката и организацията на кампанията предстои да се сформира изпълнителен орган на ПЕС. Той ще бъде ръководен от Сергей Станишев и ще включва вицепрезидентите, лидера на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП, председателя на ПЕС-Жени, председателя на ФЕПС, лидера на Групата на ПЕС в Комитета на регионите, генералния секретар на ПЕС. Ще бъдат създадени и седем изборни отряда, които ще помагат на изборните кампании на левицата в отделните държави през следващата година. От март 2013г. ще бъде задействана и специална работна група за кампанията през 2014г.

Други нововъведения в ПЕС са - създаването на Мрежа за демокрация, Мрежа на генералните секретари на партиите от ПЕС за модернизация на политиката, както и Мрежа на ръководителите на пресофисите на партиите от ПЕС за работата с медиите.