Няма предизборно обещание, което БСП да не е изпълнило

Мар 10, 2009 Новини БСП 0 1925

Визията ни за следващия мандат ще бъде за устойчив социален хоризонт, заяви Емилия Масларова   Ние сме хора, които са изпълнили обещанията си

Визията ни за следващия мандат ще бъде за устойчив социален хоризонт, заяви Емилия Масларова

 

Ние сме хора, които са изпълнили обещанията си. Няма предизборно обещание, което да сме поели - и като партия, и като коалиция, което да не сме изпълнили, каза социалният министър Емилия Масларова. Тя поясни, че единственото нещо, което не е постигнато в този мандат е премахването на точковата система. Министърът, обаче заяви, че са подготвени редица програми, които ще позволят на хората, без достатъчно точки да се пенсионират.

Визията ни за следващия мандат ще бъде за устойчив социален хоризонт, заяви Емилия Масларова. БСП ще отдели специално внимание на всяка една от социалните групи в страната и ще изгради своите приоритети спрямо тях, обясни тя. Масларова беше категорична, че България се нуждае от активна политика на пазара на труда, а не от социална патерица. Според министъра приоритет за социалистите е запазването на работните места. Тя подчерта, че през февруари т.г., безработицата е по-ниска с 22 000 души в сравнение с предходния период.

Емилия Масларова даде примери за напредъка на страната ни в последните години. България е от онези европейски страни, която с най-бързи темпове разширява услугите в общността и социалните услуги. Ние сме на първо място в света по предоставен отпуск за бременност, тук платеният отпуск по майчинство е 58 седмици, а в Европа са едва 14.

Социалният министър заяви още, че ще се направят стъпки за реализация на над 1000 души от „Кремиковци". За да се помогне на предприятието собственикът трябва да поиска помощ от държавата, уточни тя. Според нея част от металурзите биха могли да се пренасочат на други работни места, ако се наложи.