Народни представители от левицата посетиха община Самоков

Кирил Добрев, Драгомир Стойнев и Ангел Найденов посетиха и разговаряха с жителите на община Самоков

Кирил Добрев, Драгомир Стойнев и Ангел Найденов посетиха и разговаряха с жителите на община Самоков. Народните представители на БСП бяха придружавани от председателя на ОбС Силвия Стойчева и кмета на община Самоков Владимир Георгиев. „Ние ще отидем на референдума с нагласата, че гласуваме за развиване на българската енергетика чрез изграждането на централа на площадката на Белене”- каза пред присъстващите заместник-председателят на ПГКБ Ангел Найденов. „Въпреки, че януари не  е най-подходящото време за провеждане на референдум, съм сигурен, че в този случай определящото е това, управляващите подмениха референдума. ГЕРБ на практика откраднаха референдума от българските граждани.” – допълни Найденов.

„Очаквам груби изборни нарушения и манипулиране на вота на българските граждани на предстоящите парламентарни избори.” – каза Кирил Добрев. „Ние трябва да сме подготвени не за медийни, а за организационни избори този път.” – допълни народният представител от София област. Според Добрев БСП трябва да излезе пред избирателите с ясни послания и конкретни политики. „Приоритетите ни, като социалистическа партия, трябва да бъдат разяснени на хората. Реформите в образованието и здравеопазването ще бъдат водещи в бъдещата управленска програма на БСП.” – подчерта Кирил Добрев.

Според Драгомир Стойнев бюджетът, предложен от ГЕРБ е бюджет на задълбочаващата се мизерия, водещ до увеличаване на безработицата. „По време на нашето управление се преразпределяха 40% от БВП. В момента ГЕРБ не желае да преразпределя повече от 37.7%.” – допълни Стойнев. „Ще предложим изцяло преразглеждане на пенсионната реформа и настояваме увеличението на пенсиите да бъде най-късно от 1 януари 2013 г.”