Искаме да направим сериозна промяна в България, след тежкото наследство на ГЕРБ

Nov 26, 2012 Новини БСП 0 984

  Бойко Борисов подчинява окончателно СДС в лицето на сегашното ръководство

 

Бойко Борисов подчинява окончателно СДС в лицето на сегашното ръководство. Тъжно е, защото СДС беше водеща политическа сила, а сега се превръща в една организация, която обслужва интересите на ГЕРБ. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на журналистически въпрос в Монтана. Попитан дали БСП ще издигне отново своя кандидатура за Конституционния съд, Станишев напомни позицията на социалистите, заявена още миналата седмица. „Ние в този театър и в нагласени неща не участваме. Самата процедура е дискредитирана, както е дискредитирана и процедурата за избор на главен прокурор", изтъкна лидерът на БСП. Той определи като скандални правилата за избор на главен прокурор. „Ясно е, че ГЕРБ го карат през просото, през закона, само и само да постигнат своите политически цели", добави Станишев. Той постави въпроса - при тези правила кой ще има доверие на избрания главен прокурор в България и в Европа.

„Имаме само една цел - спечелването на изборите. Задачата ни е БСП да бъде силна, консолидирана и да се привличат максимален брой авторитетни хора за кампанията и за бъдещото управление. Искаме да направим сериозна промяна в България, след тежкото наследство на ГЕРБ", изтъкна още Станишев.

Председателят на БСП обърна специално внимание на ситуацията в Монтана и в региона. Той напомни, че при предишното правителство беше направено всичко възможно, така че хората от Северозападна България да почувстват отношение от държавата. „В област Монтана се инвестираха около 250 млн. лв., за община Монтана - над 90 млн.лв.", напомни Станишев. Той изрази притеснението си, че към момента липсва регионална политика. „Отново е забравена Северозападна България, забравени са Монтана, Враца, Видин с политиката на сегашното правителство", подчерта лидерът на БСП. Той поиска да стане ясно дали правителството на Бойко Борисов е поискало от Европа допълнителни средства за този български регион, който се нуждае от подкрепа. Друг вариант, който Станишев допусна е, че ГЕРБ не са успели да отстоят тези интереси на страната.