Кирил Добрев: Трябва да стимулираме младите да останат тук

Младите хора трябва да бъдат стимулирани да живеят и работят в родните си места

Младите хора трябва да бъдат стимулирани да живеят и работят в родните си места. С тези думи започна срещата си с членове на БСП в Етрополе депутатът от левицата Кирил Добрев. Той бе категоричен, че за всеки млад човек, решил да остане в по-малките населени места държавата трябва да осигури поне минимални условия за развитие. Според него трябва да се наблегне върху качественото здравеопазване и доброто образование.  Държавата трябва да осигурява елементарната социална подкрепа за населението, подчерта депутатът.

“През последните 3 г. се увеличава само бюджета на МВР, а особен ефект няма”, възмути се Добрев. Той бе категоричен, че управляващите трябва да определят кои са приоритетите за страната и да финансират дейностите от първостепенно значение.

Социалистът представи пред членовете на Младежкото обединение на БСП и резултата от питането му до министър Нона Караджова за бъдещето на електроцентралата, която бе изградена в града. Становището на екоминистърката е, че централата няма да работи без в нея да се осъществява контрол от независими фирми. За вредни емисии и газове ще се измерва не само в завода, а и в града. “В момента по подобие на централата в Етрополе се строят още 5, но проектите са блокирани. Това се дължи на вас, на съветниците от БСП, на инициативния комитет и на гражданите, които показаха на обществеността какви са потенциалните проблеми”, обърна се към етрополци Добрев. Депутати от левицата са подготвили и законови промени, които изключват дървата за огрев да бъдат използвани от електроцентали за биомаса.

Народният представител призова за активно участие на референдума, свързан с ядрената енергетика на България, който предстои на 27 януари 2013 г. “Опонентите ни твърдят, че и сега изнасяме ток. Изнасяме, но колко предприятия работят? Рано или късно кризата ще свърши и необходимостта от енергия ще се увеличи, а центата от атомна електроцентрала е много по-ниска”, заяви Добрев.

Кирил Добрев посети и разговаря с жителите на Брусен, Лопян и Ямна. Безстопанствените сгради, замърсената вода за пиене, липсата на места, където да се събират младите хора и др. , бяха част от въпросите, които засегнаха хората. “Правя повече срещи по селата, именно защото там депутати не ходят често. Хората искат да чуят на място, да ти се скарат, да обменим идеи”, обясни Добрев. Той похвали местната структура на БСП, че в редиците й има приемственост, а млади и стари работят заедно, за да подобрят ситуацията в града.

Кратък обзор на дейността си от началото на мандата направиха и трима от общинските съветници на БСП – Боряна Керемидска, Владимир Александров и Николай Билев. Своеобразен домакин на събитието бе председателят на БСП в Етрополе Станка Димитрова.