Сергей Станишев: БСП ще излезе на изборите с 360 000 нови работни места, а Бойко Борисов – с 250 000 нови безработни

Nov 19, 2012 Новини БСП 0 1550

Властта е загубена, когато се занимава с броя протестиращи, а не с техните проблеми Бойко Борисов се е хвалил днес, че ще излезе на изборите срещу БСП с построеното от него

Властта е загубена, когато се занимава с броя протестиращи, а не с техните проблеми

Бойко Борисов се е хвалил днес, че ще излезе на изборите срещу БСП с построеното от него. Ние ще излезем с 360 000 нови работни места, които създадохме в нашия мандат, а той да излезе с 250 000-те хиляди нови безработни. Днес 700 000 българи са без работа, без поминък и без перспектива, коментира в Батановци лидерът на БСП Сергей Станишев. Той отбеляза, че пропастта между ГЕРБ и хората е станала непреодолима.

Председателят на социалистите припомни и нелепите опити на Бойко Борисов да брои протестиращите в София. „Когато една власт брои колко са протестиращите, а не си задава въпроса защо протестират, когато започва да отрича реалността и проблемите на хората, тази власт е загубена", категоричен беше лидерът на БСП. По думите му управляващите от ГЕРБ живеят в свой свят - той няма нищо общо с действителността в България, в която ежедневно милиони българи се борят за оцеляване. „Трябва цялостна промяна на страната. Нужна е много здрава работа за преодоляване на ужасната безработица и на мизерията", категоричен беше Станишев.

По отношение на скандала с избор на нови членове на Конституционния съд Сергей Станишев изтъкна, че Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Искра Фидосова носят отговорност за кризата, която създадоха с институциите. „Направиха държавата за посмешище", добави лидерът на БСП. Според него президентът Плевнелиев се е превърнал в патерица на управляващите. Станишев постави и въпроса как ще се прави избор на нов конституционен съдия, след като вече има избран.

„Пари за хеликоптери, прелитания и за интересите на ГЕРБ има, но за пострадалите от земетресението в Перник няма. Управляващите обещаваха, че няма да има човек, на когото да не помогнат, а какво стана? Времето застудява и има хора, които няма къде да подслонят глава", каза лидерът на БСП Сергей Станишев в Батановци.

Кметът на Перник Росица Янакиева отбеляза, че след тежкото земетресение всички са очаквали подкрепа от държавата. „В началото имахме височайши посещения и обещания. Сега обаче от 8500 домакинства, които са поискали помощ от държавата, едва 450 са я получили", изтъкна Янакиева. По думите й в Батановци пострадалите са около 500, но обезщетените са едва 6. „Не може държавата да абдикира пред такъв проблем", добави Янакиева.

В Батановци Сергей Станишев откри клуб на БСП и връчи 16 партийни книжки на нови млади членове. Лидерът на БСП получи като подарък от местните социалисти пернишки кукер с винкел. „Връчваме му го, за да сложи ред в държавата", обясни председателят на столетницата в Перник Ненко Темелков.