Сергей Станишев: Резултатът от управлението на ГЕРБ е истинска трагедия

Nov 12, 2012 Новини БСП 0 1522

Скандалът „Делов" е опит да се подмени дневният ред на обществото, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Кърджали

Скандалът „Делов" е опит да се подмени дневният ред на обществото, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Кърджали. По думите му проблемите на хората днес са свързани с ниските доходи, огромната безработица и липсата на икономическо развитие. Станишев се позова на стряскаща статистика, според която 43% от населението в България живее в тежки материални лишения, а една трета от хората се затрудняват да си платят тока, водата, отоплението. „Това е истинската трагедия, която е резултат от управлението на ГЕРБ", категоричен беше председателят на социалистите.

Според Станишев заиграването с етническата карта и опитите за противопоставяне на различните етноси е рисково и опасно. Лидерът на БСП се обяви срещу опитите историята да се използва за политически цели - за да се втвърди електоратът на една или друга политическа сила. Станишев с тревога отбеляза, че в последните седмици са налице немалко провокации към гражданите и усилия те да бъдат разделени. „Това се прави единствено с политическа цел", изтъкна председателят на социалистите. Според него се цели консолидация на електоратите на различни политически сили преди парламентарните избори.

Лидерът на БСП поднесе цветя пред паметника на ген. Васил Делов в Кърджали. След това Станишев разговаря с хората на пазара, от където си купи от похвалените зеленчуци местно производство.