Сергей Станишев: При ГЕРБ няма перспектива за хората и за страната, нужна е политическа промяна

Nov 05, 2012 Новини БСП 0 1324

Днес Бойко Борисов най- сетне прозря, че има проблем

Днес Бойко Борисов най- сетне прозря, че има проблем. Когато ЕК предупреждава, че може да има нов междинен доклад - това е безпрецедентен негативен знак към тази власт. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция в Ловеч по повод на поредния тревожен сигнал от Брюксел, получен днес. „Цветанов обяснява, че България се е превърнала в оазис за престъпността, само че той не е наблюдател на ООН, той е министър на вътрешните работи", отбеляза още лидерът на социалистите.

Станишев беше категоричен, че при тази власт перспектива за хората и за страна няма и не може да има. „Затова е нужна политическа промяна. Това е основната цел на БСП на изборите и ще се борим да спечелим доверието на гражданите", заяви председателят на БСП. Той даде старт на националната кампания на БСП за срещи с хората в цялата страна. Станишев изтъкна, че разговорите с гражданите ще са фокусирани върху основните проблеми, които вълнуват тяхното ежедневие -  тежкото икономическо положение, социалната криза, деградацията, липсата на предвидима държава.  

„На българите не им е до смях, плаче им се от срива на икономиката, от липсата на каквато и да било перспектива за по- високи доходи, за повече справедливост, за държава, която поставя в центъра техния живот", отбеляза Станишев. По думите му тревогите на БСП се припокриват до голяма степен с тези на българите и даде пример с бедността и липсата на работа.

В рамките на предстоящата кампания БСП ще представи алтернативата си за бюджета за 2013г. и за развитието на страната като цяло. „Трябва да вдъхнем доверие и кураж на хората. Нашата амбиция е да начертаем път за излизане от блатото, в което ГЕРБ вкара България", добави лидерът на социалистите. Той беше категоричен, че ГЕРБ няма как да скрият злоупотребата с власт и липсата на каквато и да било антикризисна политика.