Позиция на МО в БСП

Nov 01, 2012 Новини БСП 0 878

Днес, както повелява традицията, на 1 ноември нашият народ почита предците, които със силата на словото и на духа бяха народни будители и пазители на духовните ценности на българската нация през вековете! Днес почитаме и онези родолюбиви българи - книжовници, възрожденци, светци и мъченици, герои на драматичното ни минало, които за честта и достойнството на родината бяха готови на всичко, а много от тях платиха и с живота си

Днес, както повелява традицията, на 1 ноември нашият народ почита предците, които със силата на словото и на духа бяха народни будители и пазители на духовните ценности на българската нация през вековете!

Днес почитаме и онези родолюбиви българи - книжовници, възрожденци, светци и мъченици, герои на драматичното ни минало, които за честта и достойнството на родината бяха готови на всичко, а много от тях платиха и с живота си.

Затова от 1909г., когато за първи път се отбелязва празникът, в първия ден на ноември отдаваме своята почит, признателност, уважение и преклонение към всеки един от тях.

Днес, ние почитаме светите братя Кирил и Методий, Иван Рилски и Паисий Хилендарски, Софроний Врачански и Неофит Бозвели, Георги Сава Раковски, Васил Левски - Апостолът, Христо Ботев, Стефан Караджа и Хаджи Димитър, Добри Чинтулов, Иван Вазов, Захари Стоянов ...

Днес изразяваме своето уважение и признателност и към нашите съвременници, които и досега са пазители на българщината, които са писали и продължават да пишат с труда си, с ума си, с делото си страница след страница, година след година.

Днес си струва човек да се замисли за истинските неща. За героите от портретите и за псевдогероите от телевизора.

Затова днес с благодарност към труда на народните будители продължаваме делото им, учим се от тях, следваме примера им.

На този ден ние искаме да изкажем своята най-искрена благодарност към днешните учители и културни дейци, към читалищните деятели, към радетелите за чист български език, към съзидателите, към родолюбците!

Приемете нашия поклон пред всички радетели за народна свяст и българско самосъзнание!