Сергей Станишев: ГЕРБ е равно на бедност

Окт 27, 2012 Новини БСП 0 857

  БСП започва кампания за срещи с хората в цялата страна     БСП започва кампания за срещи с хората в цялата страна, обяви председателят на партията Сергей Станишев

 

БСП започва кампания за срещи с хората в цялата страна

 

 

БСП започва кампания за срещи с хората в цялата страна, обяви председателят на партията Сергей Станишев. Социалистите искат да чуят мнението на гражданите по актуалните за страната въпроси и да представят алтернативните си решения за най- тежките проблеми. „Има огромна потребност у хората да почувстват отношение и да разберат, че има алтернативна политика", отбеляза Станишев и подчерта значението на срещите лице в лице с гражданите.

Хората ще могат в директен разговор да споделят мнението си за бюджета, за развитието на страната и за най-големия бич в момента, каквито са безработицата и бедността. „Гражданите трябва да разберат връзката между политиката на ГЕРБ и отчайващото положение, в което се намират. Има равенство между управлението на ГЕРБ и бедността. При това правителство не може да има друга перспектива за страната", категоричен беше Станишев. На срещите социалистите ясно ще аргументират критиките си към бюджета и ще разяснят алтернативните си предложения.

Друга основна тема ще бъде Белене. „Трябва да разясним триковете, шмекериите на управляващите и противозаконните действия, за да откраднат от хората тяхната инициатива", отбеляза лидерът на БСП. Социалистите искат да видят реакцията на гражданите за това, че ГЕРБ им откраднаха референдума и подмениха съдържанието по един арогантен и безобразен начин. „Вчера и президентът се включи в шеговит тон. Държавен глава, позволяващ да бъде употребен в интерес на една партия", коментира лидерът на БСП. По думите му трябва да стане ясно дали хората ще излязат да гласуват в новата ситуация. „Всички тези 770 000, които се подписаха щяха да излязат в референдум за Белене - това е същността на въпроса, поставен от гражданската инициатива", отбеляза Станишев. Според него след като управляващите наложиха свой референдум, тяхна е отговорността - и за участието и за резултатите.

Третата тема на срещите по места е свързана с избора на Сергей Станишев за президент на ПЕС - какво означава това за БСП и какви възможности дава за България. Социалистите ще фокусират усилията си и в кампанията за европейска гражданска инициатива, в която ще се включат много партии от ПЕС. „Младите хора в България трябва да знаят какво БСП иска да направи за тях, за да имат добро образование в България, да намерят качествена работа, да могат да създадат семейство и да отгледат децата си", заяви Станишев.

Днес Националният съвет взе решение да се проведе заседание на 48-ия Конгрес на БСП през месец февруари догодина.