Сергей Станишев: Ще дадем всичко от себе си, за да постигнем най- доброто за гражданите на Европа

Окт 17, 2012 Новини БСП 0 1594

Заедно с премиерите на ПЕС утре ще призовем за повече социални политики в Европейския съвет

Заедно с премиерите на ПЕС утре ще призовем за повече социални политики в Европейския съвет. Бъдете сигурни, че ще дадем всичко от себе си, за да постигнем най- доброто за гражданите на Европа. Доверете ни се така, както ние вярваме, че Виктор Понта ще направи всичко по силите си за хората в Румъния. Това послание отправи президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев пред повече от 60 000 румънци в Букурещ. Станишев откри предизборната кампания на Социал-либералния алианс за изборите в Румъния.

„Всеки румънец заслужава да живее в страна, в която демокрацията е на почит от всички. Гражданите на Румъния имат правото на добро образование, добро здравеопазване и достойни пенсии", изтъкна президентът на ПЕС. Той се обърна към десетките хиляди на митинга с думите: „Сигурен съм, че на 9 декември ще покажете на Европа истинското лице на Румъния. Тогава ще имате възможност да поставите черта на миналото и да върнете на Румъния бъдещето".

В Румъния Станишев каза още, че партиите в ПЕС са единни и затова лявата вълна в Европа набира все повече сили.  Той изтъкна, че БСП има категоричната подкрепа на европейските социалисти и никога не се е налагало да моли за нея.