Сергей Станишев ще открие предизборната кампания на Социал-либералния алианс в Румъния

Окт 16, 2012 Новини БСП 0 898

  На 17 октомври 2012г

 

На 17 октомври 2012г. президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев заминава за Букурещ, за да открие предизборната кампания на Социал-либералния алианс за парламентарните избори в Румъния. „Докато десните в Европа ще се крият в зали, ние ще говорим пред десетки хиляди румънски граждани в подкрепа на промяната в Румъния", коментира Станишев преди заминаването си.

Стартът на кампанията на коалицията ще бъде даден на митинг в 18.00 часа на националния стадион в Букурещ, където се очаква да се съберат около 50 000 души. В митинга ще участват Крин Антонеску - временно изпълняващ длъжността президент на Румъния, председател на Сената и председател на Национал-либералната партия, Виктор Понта - министър-председател и председател на Румънската социалдемократическа партия, Греъм Уотсън - председател на Групата на либералите и демократите в Европейския парламент, Даниел Константин - румънски министър на земеделието и председател на Консервативната партия.

В Социал-либералния алианс участват Социалдемократическата партия и Дясноцентристкият алианс, който включва Национал-либералната партия на Крин Антонеску и Консервативната партия на Даниел Константин.