Делегация на БСП посети най-голямата индустриална и технологична зона в Китай

Окт 15, 2012 Новини БСП 0 1563

Делегация на НС на БСП посети най-голямата индустриална и технологична зона в Китай

Делегация на НС на БСП посети най-голямата индустриална и технологична зона в Китай. Зоната се намира в гр.Ухан, провинция Хубей и има приход над 170 милиарда юана годишно. Индустриалната зона е с  големина над 200 кв. км и е специализирана основно в производството на автомобили и електроника. В нея са разположили предприятия едни от най известните фирми в света. Работещите и живущите там са над 250 000 души. До 2015 година индустриалната зона ще има възможност да произвежда над 1 500 000 автомобили.

Българските социалисти са на посещение в Китай по покана на Китайската комунистическа партия. Целта на визитата е да се засили сътрудничеството между БСП и ККП, както и между България и Китай. По- рано делегацията проведе среща със зам.-министъра по международните връзки на ККП г-н Чен Фенгксианг, по време на която бяха обсъдени възможностите за повишаване на обмена на опит и добри практики между младежи, научни институти, изследователи, представители на местната власт.

Делегацията на БСП е водена от зам.-председателя на ПГКБ и член на ИБ на НС на БСП Михаил Миков. Участват секретарят на НС на БСП Бойко Великов, членовете на ИБ на НС на БСП Илияна Йотова, Деница Златева, Дора Янкова, Йордан Стойков, Явор Гечев, председателят на Областния съвет на БСП -Велико Търново и зам.-председател на Обединението на Жените-социалистки Марияна Бояджиева и ръководителят на отдел „Външна политика" на НС на БСП Невена Алексиева.