Сергей Станишев: ГЕРБ градят, за да грабят

Окт 13, 2012 Новини БСП 0 1380

БСП изобличава мащабите на корупцията и на злоупотребата с власт при ГЕРБ     При наша активна работа имаме всички шансове да бъдем първа политическа сила на парламентарните избори, заяви председателят на БСП Сергей Станишев на семинар на Градския съвет на БСП-София

БСП изобличава мащабите на корупцията и на злоупотребата с власт при ГЕРБ

 

 

При наша активна работа имаме всички шансове да бъдем първа политическа сила на парламентарните избори, заяви председателят на БСП Сергей Станишев на семинар на Градския съвет на БСП-София. Столичните социалисти се събраха в Боровец на работна дискусия, за да обсъдят актуалната политическа обстановка и да очертаят стратегията си за работа през предстоящите месеци.

Лидерът на БСП изтъкна, че ситуацията за ГЕРБ бързо се влошава, доверието в управляващите спада, топи се и личният рейтинг на Бойко Борисов. Според Станишев, за да спечели доверието на българите, на първо място БСП трябва да бъде още по-категорична и аргументирана опозиция. На второ място социалистите трябва да покажат, че всички провали и гафове са свързани с дейността на Бойко Борисов. „Наред с големите провали в икономиката и социалната сфера, това са обещанията, които дадоха - за справедливост и почтеност. Ще направим всичко възможно да посочим мащабите на корупцията и на злоупотребата с власт. Това е особено болезнено за хората на фона на разширяващата се бедност", заяви лидерът на БСП. На трето място социалистите трябва да покаже своята алтернатива, икономическите и социалните си ангажименти. „Да направим убедителна платформа, разбираема за хората", отбеляза Станишев. По думите му е важно как БСП ще се представи в София. Според лидера на БСП, освен организационната работа за подготовката на изборите, е важно да се изобличава корупцията в Столична община. „Гради се, но се краде наред с това и се обогатяват много за сметка на софиянци", заяви Станишев. Той напомни, че пред БСП стои задачата да се положат всички усилия, за да бъдат предстоящите избори свободни и честни. Това обаче няма да бъде лека задача, защото губейки доверие, ГЕРБ ще се стремят да си докарат както истински, така и фалшиви гласове.

„Предизборната кампания започва", изтъкна депутатът Румен Овчаров. Според него началото за социалистите е много добро с оглед на успехите на партията през последните месеци. От една страна дойде европейското признание за Станишев като президент на ПЕС. От друга страна БСП успя да събере необходимите подписи, за да предизвика първия национален референдум в България за повече от 20 години. „ГЕРБ се видяха в чудо и се вижда, че нямат ходове", коментира Овчаров реакциите на управляващите по отношение на референдума. Той беше категоричен, че БСП не трябва да допуска ГЕРБ да омаскарят проекта Белене.  

Председателят на столичните общински съветници от БСП Жельо Бойчев също заяви, че трябва да се разобличава корупцията в Столична община. „Голямата битка ще се води в София", категоричен беше той. Председателят на столичните млади социалисти Надя Младенова представи поредицата инициативи на младежите през следващите месеци. Тя обяви, че ноември ще бъде месец на младите хора в София. Предвиждат се две обучения - как младите да намират работа и как да подобрят връзката с бизнеса. Подготвя се и мащабна среща, свързана с референдума за АЕЦ Белене. Младите социалисти също започват подготовката за предстоящите избори.