Корнелия Нинова поиска свалянето на имунитета на Яне Янев

На брифинг в парламента депутатът от ПГКБ Корнелия Нинова представи сигнал до главния прокурор за сваляне на имунитета на Яне Янев

На брифинг в парламента депутатът от ПГКБ Корнелия Нинова представи сигнал до главния прокурор за сваляне на имунитета на Яне Янев. „В този сигнал моля, след като главният прокурор се запознае с аргументите ми, да свали имунитета на Яне Янев и да образува досъдебно производство по член 286 от НК, което означава престъпление за набедяване". Нинова отбеляза още, че управляващите се страхуват от провеждането на референдум по темата „Белене" и искат той да се провали. „Няма да позволим Яне Янев с неговите измишльотини да опропасти референдума, който е изключително важен за България", каза още Нинова.

„Трябва да се сложи край на този цирк и на това безобразие. Яне Янев твърди, че БСП панически се страхуват от това, което ще изнесе комисията му. Не е вярно. Хора, които се страхуват не сезират прокуратурата и не искат да се изясни истината", категорична беше Корнелия Нинова.