Кирил Добрев: Основна цел на БСП е да спечели парламентарните избори

„Основната цел на БСП е да спечели парламентарните избори догодина

„Основната цел на БСП е да спечели парламентарните избори догодина.”, каза Кирил Добрев по време на регионалната среща между общините Костинброд, Сливница, Драгоман, Своге, Годеч и Божурище. „Ние трябва да имаме ясни приоритети за развитието на страната. Приоритети, които да предложим и разясним на хората.” – допълни народният представител от София област. Според Добрев сред основните приоритети на социалистическата партия трябва да бъдат реформи в образованието и здравеопазването.

„70% от учениците в елитните гимназии, след като завършат средното си образование, заминават за чужбина. Ние трябва да предложим алтернатива на тези млади хора, да останат в страната си.” – подчерта депутатът от БСП. Кирил Добрев предложи да бъдат въведени данъчни облекчения за фирмите, които предоставят стипендии на студенти и им осигуряват работа.

„Малкият и среден бизнес е ликвидиран. Гръбнакът на българската икономика не функционира, заради безпомощността на правителството на ГЕРБ.” – подчерта народният представител и допълни, че новия бюджет 2013, който се предлага от страна на кабинета е антисоциален и предизборен.

Според Драгомир Стойнев бюджетът, предложен от ГЕРБ е бюджет на задълбочаващата се мизерия, водещ до увеличаване на безработицата. „По време на нашето управление се преразпределяха 40% от БВП. В момента ГЕРБ не желае да преразпределя повече от 37.7%.” – допълни Стойнев. „Ще предложим изцяло преразглеждане на пенсионната реформа и настояваме увеличението на пенсиите да бъде най-късно от 1 януари 2013 г.”

Председателят на ОблС на БСП Маргарита Петкова подчерта, че скоро ще стартират и редица обучения и дискусии с участието на младежи от областта, касаещи младежката безработица и участието на младите хора в местната власт.

Регионалната среща на общините Костинброд, Сливница, Драгоман, Своге, Годеч и Божурище, която се проведе на 10 октомври, е част от поредица срещи, които обхващат всички общини в Софийска област.