Позиция на МО в БСП

Окт 10, 2012 Новини БСП 0 1338

Позиция на МО в БСП относно политиките свързани с младежката заетост и младите семейства   Младежкото обединение в БСП счита предложението за рамка на Бюджет 2013г

Позиция на МО в БСП

относно политиките свързани с младежката заетост и младите семейства

 

Младежкото обединение в БСП счита предложението за рамка на Бюджет 2013г. за анемичен опит за решаване на реалните проблеми в икономиката и обществото. Дори в последната година от своето управление, ГЕРБ отново погази нуждите на българите. Жизнено важните приоритети като здравеопазване, образование, безработица и повишаване на доходите, не намират финансова и политическа подкрепа в управлението на ГЕРБ. С темповете на повишение на доходите, на които сме свидетели в последните 3 /три/ години, България ще остане най-бедната европейска държава  в следващите 90г. С Бюджет 2013, ГЕРБ обрича България на мизерия и нищета.

Ние смятаме за откровена лудост предложението на Дянков за въвеждане на диференциация на минималната работна заплата по региони. Настояваме за категорична позиция на Министерски съвет за да не се превърне  налудничавата идея в реалност.  Последствията от нейната реализация ще са жестоки, най-засегнатите от кризата  региони в страната  ще съществуват единствено като географско понятие. С намалени възнаграждения ще са над 500 000 българи, които ще работят и живеят в бедност. Към армията на безработните ще се добавят и тези с намалени възнаграждения или 1 200 000 души, 1/3 от активното население на България ще живее в мизерия.

Настояваме за ясна позиция на Правителството по въпросите, касаещи младежката заетост и младите семейства. За тези два приоритета трябва да бъдат отделени допълнително, 150мил. лева в Бюджет 2013, да бъдат обособени, като отделно перо през следващата година и да обезпечат държавната политика в сектора. Демографският срив в България е драстичен. В областите с висока безработица хората, излизащи в пенсия са два пъти повече от младежите, завършващи училище. Тенденция е още по-силна при новородените през последните три години. По данни на НЦИОМ над 1 000 000 души, от тях 500 000 младежи, са готови да напуснат България завинаги. Настояваме за ясна отговорност и незабавни мерки от страна на Правителството за справяне с демографския срив  и подкрепа на младите семейства. Подкрепяме предложението на синдикатите за увеличение на майчинството и определяме като несъстоятелно предложението на бизнеса за повторно намаляване, в този мандат, на средствата и периода на майчинството. Настояваме за ясна позиция на държавата в отстояване интересите на гражданите на Република България. 

В черната класация на управлението, министър Дянков се нарежда на едно от първите места като „Ликвидатор на България", в ожесточена конкуренция  с министър - председателя Борисов.

 

Ние НЕ искаме обезлюдена България!

Ние НЕ искаме България да е най-бедната държава в Европа!

Ние НЕ искаме единствения шанс за милион и половина млади българи да е емиграцията!