Румен Петков отличи авторите на най-добрите творби, участвали в конкурса за есета „Плевен- надежда и реалност” и „Плевен – мечтания в реалността”

Мар 09, 2009 Новини БСП 0 1825

Зала „Емил Димитров" на читалище „Съгласие" се оказа тясна за плевенските ученици, дошли за среща с големите български класици акад

Зала „Емил Димитров" на читалище „Съгласие" се оказа тясна за плевенските ученици, дошли за среща с големите български класици акад. Антон Дончев, Дончо Цончев, Любомир Левчев и Иван Гранитски. Творците бяха журито, което оцени  творбите на участниците в  конкурса за есе, посветено на Плевен.

За участие в конкурса пристигнаха 135 есета. Журито отличи по три творби от двете възрастови групи. Родените след 1 януари 1995 г писаха по тема „Плевен- надежда и реалност", родените преди тази дата - по тема „Плевен - мечтания в реалността".

Авторите на шестте най-добри есета получиха книги с автографи лично от акад. Антон Дончев, Дончо Цончев и Любомир Левчев. Книги на издателство „Захари Стоянов" получиха и всички участници в конкурса.

Проявата е по инициатива на народните представители от Коалиция за България Румен Петков и Васил Антонов. Истинското чувство на патриотизъм не може да бъде изпитано, ако не обичаш своето родно място, заяви Румен Петков. Той обеща инициативата да стане традиционна, а есетата да бъдат издадени в книга.