Явор Гечев: Позицията на Сергей Станишев като лидер на ПЕС е непостижим резултат за Бойко Борисов

Окт 06, 2012 Новини БСП 0 1262

Дори в опозиция лидерът на БСП допринесе толкова много за авторитета на България, колкото Борисов не успя да направи докато е на власт

Дори в опозиция лидерът на БСП допринесе толкова много за авторитета на България, колкото Борисов не успя да направи докато е на власт. Като президент на ПЕС Сергей Станишев обединява политиката на социалистите в цяла Европа. Неговата дума днес засяга съдбата на повече от 137 милиона европейци, които живеят в страни, управлявани с участието на левицата. Това е непостижим резултат за Бойко Борисов, коментира председателят на МО в БСП Явор Гечев по повод на позицията на ГЕРБ, изпратена до медиите.

„Не ме учудва поведението на ГЕРБ. То е типично за всеки, който е изпаднал в паника и предусеща загубата. ГЕРБ са просто неспасяеми", отбеляза Гечев. Той изтъкна, че управляващите губят доверието както на българските граждани, така и на Европа.  „За този трагичен резултат трябва да се сърдят най- напред на себе си. Бойко Борисов така се е омотал в лентички за рязане, че остава сляп за мизерията, в която лично той потопи хората. Българите обедняха, останаха масово без работа. Страната ни е на път да загуби минимум 150 милиона - европейски средства в областта на земеделието -  заради некомпетентното управление. Това е реалността днес и ГЕРБ няма как да я скрият", добави председателят на младите социалисти. Той подчерта, че гражданите искат референдум и БСП ще направи всичко възможно гласът им да бъде чут. „Очевидно е, че Бойко Борисов се страхува от българите. Това може да предизвиква у нас единствено съжаление", коментира още Гечев.