Ангел Найденов: Борисов изгаря парите за 280 деца, докато лети един час, за да реже лентички

Окт 04, 2012 Новини БСП 0 1097

„Един летателен час на хеликоптер „Кугър" струва 9810 лева

„Един летателен час на хеликоптер „Кугър" струва 9810 лева. Точно толкова са детските добавки за един месец на 280 български деца. Един час полет на транспортния самолет „Спартан" пък струва 15 500 лева. Това са детските добавки на 440 българчета и изгарят само за един час полет на Бойко Борисов за рязане на лентички из страната". Това каза зам.- председателят на ПГКБ Ангел Найденов на пресконференция в НС днес.

Найденов изнесе нови данни за полетите на министрите с военни хеликоптери и самолети за протоколни нужди из цялата страна. Той е получил отговор от военния министър Аню Ангелов, от който става ясно, че Военното министерство е реализирало 47 специални задачи за изпълнение на нуждите на правителството. „Кое е специалното в тези задачи- за да ангажираш хеликоптер „Кугър" да транспортира министър-председателя за едно чисто протоколно мероприятие- откриването на поредния участък преасфалтиран път?", попита риторично Ангел Найденов. Той настоя за пореден път да стане ясно каква е сумата, която отива за протоколни нужди на премиера и на министрите.

Депутатът от ПГКБ Петър Курумбашев отбеляза, че след като министър- председателят и военният министър са отказали да отговарят на въпроси за Авиоотряд 28, се е надявал поне министър Дянков да отговори на въпросите на ПГКБ. „След като се похвалихме, че министър Дянков ще отговори на въпросите за парите, похарчени от управляващите, днес и тази надежда пропадна след като разбрахме, че не възнамерява да отговаря на поредния актуален въпрос", разкри Петър Курумбашев.