БСП събра на една маса недоволни меричлерци и Иво Димов

  Ръководството на Общински съвет на БСП - Димитровград организираха среща на жители от гр

 

Ръководството на Общински съвет на БСП - Димитровград организираха среща на жители от гр. Меричлери с кмета на Общината - Иво Димов.

Повод за срещата бяха проблеми, които хората настояваха да се разрешат час по скоро, тъй като те касаят ежедневието им и нормалният ритъм на живот.

Основните въпроси бяха свързани с водоснабдяването в Меричлери и Великан - тема, която не веднъж е била обект на местни и национални медии. С основание беше и тревогата във  въпроса -  кога жителите на двете места ще имат питейна вода без повишено съдържание на арсен.

Друт проблем, който засегнаха меричлерци касае електроснабдяването в града - чести прекъсвания на електрическото захранване , което създава предпоставки за изгаряне на електрическите уреди.  

Болна е и темата за общински терен, ползван в близост до града, където се отглеждат животни. Хората споделят, че хигиената в града е критична,а миризмите - непоносими. Изказаха се и предположения, че бизнесменът неправомерно използва общинският терен без да са спазени Наредбите и нормите, които законът е определил за строителство.

Срещата с г-н Димов, беше инициинара от социалистите, след като хора от град Меричлери сигнализираха в общинския клуб на БСП за гореспоменатите проблеми.

Преди седмица, част от ръководството на ОбС на БСП се запозна на място от меричлерци за проблемите и пое категоричен ангажимент да търси съдействие от общинската управа за разрешаването им.