Сергей Станишев: Европейските социалисти се завръщат в Европа

Сеп 30, 2012 Новини БСП 0 944

Стотици социалисти посрещнаха с цветя и подаръци новия президент на Партията на европейските социалисти и лидер на БСП на летище София   „Посланието от Конгреса на ПЕС е, че европейските социалисти се завръщат в Европа

Стотици социалисти посрещнаха с цветя и подаръци новия президент на Партията на европейските социалисти и лидер на БСП на летище София

 

„Посланието от Конгреса на ПЕС е, че европейските социалисти се завръщат в Европа. Идва лява вълна, която вече се случва след изборните победи във Франция и Словакия, а предстоят и избори в Румъния през тази година". Това каза пред журналисти новият президент на Партията на европейските социалисти и лидер на БСП Сергей Станишев при посрещането му на летище София днес. „Събитието е голямо за нашата партия, защото българин оглавява огромното семейство на европейските социалдемократи, което става все по-силно", заяви Сергей Станишев.

По думите му за България е добре социалистите да вземат властта във всяка една страна на континента, защото са доказали, че си вършат добре работата и подкрепят националните каузи. „За разлика от десните, които доказаха, че не могат да се справят нито с управлението на страната ни, а още по- малко на Европа", каза президентът на ПЕС. Той посочи като негативни примери международния облик на страната ни и неприемането на България в Шенген. „Изобщо България в момента се намира в положение на страна от задната скамейка, като страна втора класа в Европа", каза със съжаление Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че точно поради тази причина Европа са нуждае от промяна и очаква изборни победи за социалистите на територията на целия континент. „Защото тази политика, която се води от десницата навсякъде, където са на власт, просто не е добра за европейската идея. Те газят и мачкат хората, които кризата удря", каза Сергей Станишев пред стотиците развълнувани посрещачи.

Над 500 социалисти от цялата страна посрещнаха новия президент на Партията на европейските социалисти и лидер на БСП на летище София. Сред посрещачите освен членове на ръководството на БСП и ПГКБ имаше и социалисти от София, Кюстендил, Дупница, Плевен, Бяла Слатина, Хасково, Пловдив и Велико Търново.

Младите социалисти бяха приготвили два подаръка за лидера на БСП. „Поздравления за избора ви за председател на Партията на европейските социалисти. Искаме да ви подарим този колаж от ваши снимки, които да ви напомнят за пътя, който сте изминал до избора ви за президент на ПЕС", каза зам.- председателят на младежкото обединение в партията Вероника Делибалтова. По думите й този избор е не само личен успех на Сергей Станишев, но и голямо признание за БСП и България.

Другият подарък на младите социалисти бе поднесен от Андрей Вълчев, секретар на МО в БСП. „Приемете тази мастилница и перодръжка. Те са на повече от 120 години, но са в отлично състояние. С тях ще можете да напишете нова солидарна, социална и справедлива страница от историята на България и Европа", каза младият социалист.

Развълнуван от емоционалното посрещане, президентът на ПЕС покани всички на чаша бира в градината на столично заведение. Потегляйки от Терминал 2 на летище София, множеството образува, дълга повече от километър автомобилна колона, която потегли под развети национални трибагреници и звуците на „Една българска роза".