Сергей Станишев: Постигнахме голяма победа за пряката демокрация в България и за всички хора, които искат гласът им да бъде чут

Сеп 28, 2012 Новини БСП 0 988

  Приказките на управляващите за АЕЦ Белене са пълна пропаганда     Поздравявам всички хора, които се включиха в най- голямата в съвременната история на България подписка за референдум за АЕЦ Белене

 

Приказките на управляващите за АЕЦ Белене са пълна пропаганда

 

 

Поздравявам всички хора, които се включиха в най- голямата в съвременната история на България подписка за референдум за АЕЦ Белене. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като проверката на ГРАО показа, че има необходимия брой валидни подписи, което прави референдума за АЕЦ Белене задължителен. Председателят на социалистите изрази своята благодарност към членовете на Инициативния комитет за подписката за национален референдум за АЕЦ Белене, както и към всички активисти, които участваха и постигнаха този уникален резултат.

„Това е голяма победа за пряката демокрация в България и за всички хора, които искат гласът им да бъде чут и важните решения за България и гражданите да се взимат по прозрачен и демократичен път", изтъкна Станишев. Според него е видимо, че спешното представяне на нов инвеститор от правителството е свързано и с тези резултати. „Става ясно още, че безбройните приказки на управляващите -  че проектът е икономически неизгоден и че няма да има пазар за него - не почиват върху здрава основа и са пълна пропаганда.

Станишев подчерта, че БСП ще държи решенията по отношение на бъдещето на атомната енергетика, които влияят върху икономическото развитие, енергийната независимост на страната и върху цената на тока, да се взимат демократично, прозрачно и с ангажираност на държавата в тяхната реализация. „Водещ приоритет трябва да са националните интереси на България и интересите на потребителите", добави лидерът на БСП.