Декларация на ПГКБ

Сеп 26, 2012 Новини БСП 0 1380

ДЕКЛАРАЦИЯ на Парламентарната група на Коалиция за България прочетена от председателя на ПГКБ Сергей Станишев              Снощи прочетох една покъртителна новина в българските медии - новина, на която първо не можех да повярвам, че чета и че съществува в Република България

ДЕКЛАРАЦИЯ

на Парламентарната група на Коалиция за България

прочетена от председателя на ПГКБ Сергей Станишев

 

 

         Снощи прочетох една покъртителна новина в българските медии - новина, на която първо не можех да повярвам, че чета и че съществува в Република България. Тя е следната - рапърът Серафим Мартинов-Сарафа е извикан в националното следствие, за да се обясни за текстове на песните си. Причината е песента „Бяло, зелено и червено", изпята с Мишо Шамара, в която се пее - „не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред". От националното следствие са потвърдили, че има производство срещу Мишо Шамара за обругаване на националния герб и националното знаме. Досъдебното производство по чл. 108 ал.2 от Наказателния кодекс, което гласи - който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България се наказва с лишаване от свобода до две години или глоба до 3000лв.

         Преди дни казах, че на предстоящите избори алтернативата пред всеки българин е - свобода или ГЕРБ. Много хора и журналисти в това число ми зададоха въпроса какво имам предвид. Ето това имам предвид - този модел на управление. Искам да ви кажа, че тук вече се оляхте. То се вижда в каква среда на полицейщина, сплашване, репресии и абсурди ще живеем през следващите десет месеца.

Но, уважаеми дами и господа от мнозинството, за да ви помогна да доведете нещата до техния логичен завършек на модела ви на управление, днес ще вляза в ролята на конструктивна опозиция със следните предложения за промени в Конституцията на Република България:

Възстановява се чл.1 от Конституцията. Той гласи - водеща и ръководна сила в държавата е ПП ГЕРБ.

Чл. 2 - Названието на страната се изписва „Република Б.Б. България" - за да се знае чия е.

Чл. 3 - Пожизнен министър-председател и ръководител на ръководната сила е г-н Бойко Борисов.

Чл. 4 - Герб на държавата е горд лъв с превит кръст и склонена глава. В дясната си лапа държи бухалка, в зъбите си здраво стиска сноп гербери. Главата на лъва е увенчана с полицейска фуражка.

Чл. 5 - Химн на България е песента „Всичко за благото на човека, знаем и името на човека" в изпълнение на Веселин Маринов.

Чл. 6 - Частната собственост е неприкосновена до поискване от представители на ПП ГЕРБ.

Чл. 7 - Държавната и общинска собственост са защитени до поискване от представители на ПП ГЕРБ.

Чл. 8 - Правителството и Народното събрание се превъплътяват в закони, решения и постановления, волята и указанията на Бойко Борисов.

Чл. 9 - Съдебната власт в България е независима. Тя е длъжна да осъжда посочените за виновни от министър-председателя, МВР и представителите на ПП ГЕРБ.

Чл. 10 - Медиите са свободни да отразяват всички изявления и обещания на г-н Бойко Борисов, членовете на кабинета и оторизираните от него лица. Редът на новините в електронните медии, темите, тезите и участниците в сутрешните блокове и всички публицистични предавания се определят от представители на пресцентъра на ПП ГЕРБ и на Министерски съвет. Планьорките на печатните медии се провеждат под ръководството на НСБОП, за да ги предпазят от влияние на опозицията. Форумите в интернет и Фейсбук се забраняват поради вредност и разлагане на вярата на нацията.

Чл. 11 - Свободата на гражданите да изразяват своята безусловна подкрепа за правителството и ПП ГЕРБ е гарантирана.

Чл. 12 - В Република ББ България се провеждат честни и демократични избори. Резултатите се обявяват от изпълнителното тяло на ПП ГЕРБ.

Чл. 13 - Несъгласието и неспазването на изброените стълбове на новата българска държавност се преследват от закона. При такава проява всеки съзнателен гражданин е длъжен незабавно да уведомява МВР.

 

Уважаеми дами и господа народни представители,

Може да ви звучи провокативно, но замислете се в каква държава живеем днес. Искам да заявя, тъй като аз споделям и се присъединявам към думите - не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба - очаквам МВР, следствието и прокуратурата да се самосезират и да предприемат незабавно действие срещу мен.

Хора, живеем в 2012г., в страна-член на ЕС. Освестете се! Така не може. Спрете това безумие, защото е ясно, че се изпълнява политическа поръчка на управляващите. Демокрацията е под заплаха.