Дора Янкова и Маргарита Петкова подкрепиха кметовете на Златица и Антон

Членът на ИБ на БСП Дора Янкова и председателят на ОблС на БСП Маргарита Петкова се срещнаха и разговаряха с кметовете на общините Антон и Златица – Цонка Гешева и инж

Членът на ИБ на БСП Дора Янкова и председателят на ОблС на БСП Маргарита Петкова се срещнаха и разговаряха с кметовете на общините Антон и Златица – Цонка Гешева и инж. Магдалена Иванова. В разговорите взеха участие и председателят на Общинския съвет в Антон и председател на ОбС на БСП Татяна Семкова, общинският съветник от групата на БСП в Златица – Стоянка Балова и Румяна Тодорова – експерт „Местна власт” в БСП.

„Срещите ни с кметове на социалистическата партия в Софийска област ще бъдат регулярни. Желанието ни е да изразим пълната си подкрепа към тях и ако можем да им бъдем полезни, от гледна точка на опита ни, като техни колеги. Имаме уверението и от страна на народните представители Кирил Добрев и Драгомир Стойнев, че в бъдеще също ще вземат участие в подобни срещи.” – обясни председателят на ОблС на БСП Маргарита Петкова.

В разговорите с кмета на община Антон Цонка Гешева, стана ясно, че проектите, които са спечелени от общината, в момента се осъществяват. „Окончателно реновирахме и асфалтирахме 6 основни улици в Антон. До края на месеца хората, назначени по временната заетост ще се увеличат на 25 човека.” – поясни Цонка Гешева. „Голяма тежест върху общината оказа изпълнителният лист, който заварихме във връзка с проекта „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с. Антон”. – допълни Гешева.

На срещата с кмета на община Златица, инж. Магдалена Иванова, бяха обсъдени въпросите, касаещи регионалното депо за отпадъци в общината и качеството на питейната вода. „Сроковете ни притискат. До една година трябва да бъде завършено регионалното депо за битови отпадъци, но в момента всичко е в ръцете на съда.”- каза инж. Иванова. „Надявам се скоро да имаме развитие и по проекта с подмяна на ВиК мрежата в общината и да получим необходимото ни финансиране.” – допълни кметът на община Златица.

Областният председател на БСП Маргарита Петкова сподели своя опит при разрешаването на подобни проблеми в община Ихтиман. „Факт е, че в момента всичките проекти, които се изпълняват в община Ихтиман, са разработени през нашия мандат. Ние свършихме трудната работа по разработването и кандидатстването за финансиране, като в момента е въпрос само на време те да бъдат изпълнени. ” – подчерта Петкова.

„Като кмет на община Смолян, заедно с моя екип създадохме инициативата „Красив Смолян” – изключително полезна и интересна за младите хора в общината. Подобни инициативи могат да бъдат развити и в Златица.” - сподели Дора Янкова.

„Впечатлена съм от компетентността на колегите в Златица и Антон. Да си жена-кмет не е никак лесна работа и очакванията към теб са много. Смятам традицията с подобни срещи да бъде продължена и скоро да разговаряме и с останалите кметове на БСП в София област” – каза след срещите членът на ИБ на БСП. „Пожелавам късмет на колегите ни от Златица и Антон и съм сигурна, че те ще бъдат успешни и работещи кметове.” – допълни областният председател на БСП Маргарита Петкова.