Честит първи учебен ден! Честит празник скъпи ученици, учители и родители!

Сеп 17, 2012 Новини БСП 0 1498

Днес отново с празнични усмивки в българското училище се открива учебната година! Първокласниците за първи път прекрачват прага на класната стая, за да откриват нови и непознати светове

Днес отново с празнични усмивки в българското училище се открива учебната година!

Първокласниците за първи път прекрачват прага на класната стая, за да откриват нови и непознати светове. Ние,  Младежкото  обединение  в  БСП,  вярваме че децата на България ще имат по-добро бъдеще, когато държавата осъзнае, че в модерния свят бъдещето принадлежи не само на силните икономики и големите нации, а преди всичко на нациите на знанието и духа, които стимулират  развитието на науката, технологиите и иновациите.

За нас знанието е основа за развитието на човека и обществото. Затова сме убедени, че всеобщото и качествено образование не е просто услуга, а път към общество на знанието, което е основано на развитие на научните изследвания, технологиите и иновациите. Опитите образованието да бъде превърнато единствено и само в търговски продукт са насочени срещу най-големите интереси на нацията.

 Убедени сме, че с усилията и професионализма на българските учители, на които родителите са поверили най-милото си, своите деца  българското училище ще постигне желаното от всички ни високо качество на образователно-възпитателния процес, преодоляване на неграмотността и осъвременяване на структурата и съдържанието на общото и на професионалното образование. Образованието е най-хубавото нещо в живота на един човек и то не заслужава безцелни експерименти и неясни упражнения.

Желаем на всички ученици успех и да придобият много нови знания! На учителите желаем успех в отговорната мисия!  Учениците заслужават по-добро бъдеще, учитилите заслужават по-добър живот. На родителите желаем да се радват и насърчават жаждата за знания, защото те са опората ни във всички начинания!

         На всички желаем на добър час!

         И нека да помним, че „Науката е слънце, което във душите грей!"

 

 

Младежко обединение в БСП