Сергей Станишев: Обещанията на ГЕРБ за по- високи доходи са предизборно шмекеруване

Сеп 08, 2012 Новини БСП 0 897

Вежди Рашидов да каже кои са подмазвачите на Бойко Борисов   Имаме власт, която е станала толкова оядена и арогантна, че вече вярва  на собствените си лъжи

Вежди Рашидов да каже кои са подмазвачите на Бойко Борисов

 

Имаме власт, която е станала толкова оядена и арогантна, че вече вярва  на собствените си лъжи. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който днес участва в 9-ия Национален събор на приятелите на Русия в България. Станишев поздрави министъра на културата Вежди Рашидов, който единствен имаше куража да признае, че при тази власт този, който се подмазва на Бойко Борисов, си урежда живота и се облагодетелства. „Остава да каже и имената на хората, които са се облагодетелствали", добави лидерът на социалистите. Станишев отбеляза, че все повече българи отхвърлят цинизма и лъжите на ГЕРБ. Според него причината е, че колкото и да промиват мозъците с пропаганда, реалността в България се разминава с реалността на управляващите. „Питайте хората по улиците, в магазините, на опашката, когато трябва да си плащат тока или водата - как живеят, когато ГЕРБ се хвалят какви велики неща са постигнали", обърна се Станишев към представителите на медиите.

Председателят на НС на БСП коментира и обещанията на вътрешния министър Цветан Цветанов за чудеса. „Всички разбират, че става дума за предизборно шмекеруване и хитруване", заяви Станишев и добави - „инфлацията отдавна е изяла това, което обещават да увеличат догодина. Това е толкова цинично". Лидерът на социалистите напомни, че вече три години политиката на ГЕРБ води до обедняване на българите и доходите са замразени. Станишев отбеляза, че безработицата в страната вече засяга над 400 000 души, а още 250 000 българи са обезкуражени. Наред с това ГЕРБ смазаха дребния и среден бизнес в интерес на своите приближени.