Социалисти от цяла България поздравяват Сергей Станишев за високия му пост в Социалистическия интернационал

Авг 31, 2012 Новини БСП 0 965

Само за ден новината за високия пост на Сергей Станишев в Социалистическия интернационал обиколи България и социалисти от цялата страна започнаха да изпращат своите поздравления до президента на ПЕС и лидер на БСП

Само за ден новината за високия пост на Сергей Станишев в Социалистическия интернационал обиколи България и социалисти от цялата страна започнаха да изпращат своите поздравления до президента на ПЕС и лидер на БСП.

„Това е изключително голямо признание - както за личния Ви принос за развитието и повишаването на престижа на световното социалистическо движение, така и за цялата партия", пише до Станишев Катя Николова, председател на социалистите от район Надежда-София и лидер на Обединението на жените-социалистки в БСП. Тя пожелава на председателя на БСП категоричен успех на предстоящия Конгрес на ПЕС.

„Европейското и световно признание на БСП ни кара да се чувстваме горди заради това, че сме част от партия, която разширява своето влияние, която вече се чувства достатъчно уверена и подготвена да задава големи теми и да участва в световните политически дебати", изтъкват от Младежкото обединение в БСП. Председателят на младите социалисти Явор Гечев отбелязва, че новият успех на Сергей Станишев дава повече увереност в предстоящата победа на БСП, която ще сложи край на проваленото управление на ГЕРБ. 

Председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Трифон Митев също поздравява Сергей Станишев и изтъква отговорността, която той  носи като лидер на БСП за създаването на условия за по- добър живот в България.

Хасковските социалисти благодарят на лидера на БСП за неуморната му работа и за усилията, които той полага за разширяването на влиянието на БСП в международен план. „Пожелаваме Ви целеустременост и успех в избора за президент на ПЕС", пише председателят на Общинския съвет на БСП-Хасково Иван Станчев.

„Вие сте от тези държавници, които имат таланта и волята да обединяват обществената енергия и потенциала на нацията за каузата на Отечеството", пише до Станишев председателят на Общинския съвет на БСП-Велинград Георги Янчев.

Председателят на Областния съвет на БСП-Враца Делян Дамяновски подчертава голямото доверие, което не само Европа има към политиката на БСП, но и голяма част от света. „Уверени сме, че изкачването Ви на този висок пост ще подпомогне продължаващото развитие в демокрацията и изграждането на общите политики по различните глобални теми - както на Социалистическия интернационал, така и тези на БСП", пише още Дамяновски.

 

Поздравления от цяла България не спряха да пристигат в централата на БСП дори и в почивните дни. Социалисти от различни краища на страната продължават да изпращат добрите си пожелания към Сергей Станишев, след като той стана вицепрезидент на Социалистическия интернационал.

„Това е висока оценка както лично за Вас, така и за БСП, отстояваща непреходните ценности на социализма - свобода, равенство, социална справедливост и солидарност", пише председателят на Областния съвет на БСП-Перник Ненко Темелков. Той изтъква, че постът на Станишев е резултат от огромната работа, извършена за модернизирането и консолидирането на българската и европейската левица. „Това е признание за Вашия принос в развитието на България като член на голямото европейско семейство и активен участник в международния живот", пише още Темелков.

„За нас е удоволствие да Ви поздравим за поредния международен успех и връх, който покорихте", обръщат се към Станишев социалистите от Септември и Пазарджик. Председателят на Областния съвет на БСП-Пазарджик Георги Мърков напомня в писмото си за неуморния труд, който полага лидерът на БСП , отстоявайки принципите на социализма.

„Високото признание - за Вас и за качествата Ви на ръководител и политик от ново поколение - ни дава на нас, редовите социалисти, увереност и нови сили в работата ни", пише председателят на Общинския съвет на БСП-Мизия Сашка Началнишка. Тя пожелава на Сергей Станишев здраве и нови успехи като ръководител на БСП и като признат лидер на международната сцена. От името на социалистите в Маджарово искрени поздрави изпраща и общинският председател Вълчан Тодоров.