Жельо Бойчев: Заставаме на страната на хората

Авг 02, 2012 Новини БСП 0 1439

Общинските съветници от БСП подкрепиха протеста на жителите на Люлин 2 за запазването на една от последните зелени площи в района     Това е поредният опит на управляващите от ГЕРБ да унищожат зелените площи на София за сметка на частни и корпоративни интереси

Общинските съветници от БСП подкрепиха протеста на жителите на Люлин 2 за запазването на една от последните зелени площи в района

 

 

Това е поредният опит на управляващите от ГЕРБ да унищожат зелените площи на София за сметка на частни и корпоративни интереси. Ние, общинските съветници от БСП отново заставаме на страната на хората, на гражданите и гостите на София. Това каза председателят на групата общински съветници на БСП Жельо Бойчев пред стотиците столичани, които се събраха на протест пред блок 222, намиращ се на бул. Царица Йоана в квартал Люлин 2 на столицата.

Жельо Бойчев сподели, че зелената площ е поддържана от години от жителите на квартала и се е превърнала в център за отдих на стотици столичани. „Това не е първият опит на управляващите да унищожат и тази зелена площ, но всеки път хората от квартала се надигат, за да защитят правата си. И този път те ще получат подкрепата ни", заяви председателят на групата съветници на БСП в местния парламент. Той припомни, че още през 2001 година общината се опитвала да построи на мястото газстанция, а 3 години по- късно дава и разрешение за построяването на многоетажна жилищна сграда. „Днес, управляващите от ГЕРБ в София искат да построят магазин на мястото на зеления терен и отново жителите на квартала излизат на своя справедлив протест", каза Жельо Бойчев.

Съветниците на БСП Жельо Бойчев и Калоян Паргов благодариха на жителите на квартала за предоставената им подписка с имената на стотици жители на квартала. Подписката и мотивите за нея ще бъдат изпратени до Областния управител на София, Столичният общински съвет и всички национални медии.

„Поехме ангажимент пред живеещите в Люлин 2 още следващата седмица да им организираме среща с кмета на столицата г- жа Фандъкова, пред която те ще могат да изложат проблемите си", каза още Жельо Бойчев. Той бе категоричен, че ако управляващите отново не се вслушат във волята на столичани и не се стигне до решение на проблема, групата съветници на БСП ще поиска отмяна на решението за приемането на подробния устройствен план на Люлин 2 и подготовката на процедура за ново обсъждане.