Катя Николова: Очакваме да съберем близо 800 000 подписа за референдум за АЕЦ „Белене”

Юли 26, 2012 Новини БСП 0 1201

„Близо 800 000 подписа за референдум за АЕЦ „Белене" очакваме да съберем"-  това каза секретарят на НС на БСПпоизборна дейност и обща координация Катя Николова

„Близо 800 000 подписа за референдум за АЕЦ „Белене" очакваме да съберем"-  това каза секретарят на НС на БСПпоизборна дейност и обща координация Катя Николова. Днес журналистите имаха възможност да проследят работния процес по обработването на подписката за свикване на референдум за АЕЦ „Белене" в сградата на „Позитано" 20. Николова обяви, че до момента са пристигнали 720 000 хил. подписа, а благодарение на неуморната работа на 30 политически сътрудници от партийната централа са обработени 710 000 подписа. Тя уточни, че още не са пристигнли подписите от коалиционните партньори на БСП.  Катя Николова увери, че всички подписи ще бъдат проверени, подредени и номерирани до утре, когато ще бъдат внесени в Народното събрание. „Ако трябва ще работим и цяла нощ", зарече се секретарят на НС на БСП. Катя Николова показа обработените до момента папки, които заемаха голяма част от работното помещение и обяви, че утре с шествие от „Позитано" 20 до сградата на Народното събрание над 200 младежи ще занесат на ръце около 120-те папки, всяка от които има 400 листа.

Катя Николова изтъкна, че невалидните подписи са незначителна част от общия брой. Тя обясни, че социалистите проверят дали  са попълнени трите имена, адресът,  ЕГН-то и има ли подпис.  Николова допълни, че дори са връщани подписки в съответните общини, за да може, ако е възможно да бъдат попълнени коректно.