Сергей Станишев: Управляващите дължат отговор- какво направиха, въпреки предупрежденията за атентат

Юли 19, 2012 Новини БСП 0 1099

„Изразявам най- искрени съболезнования към семействата на загиналите и към държавата Израел"- това каза председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод  атентата на летището в Бургас

„Изразявам най- искрени съболезнования към семействата на загиналите и към държавата Израел"- това каза председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по повод  атентата на летището в Бургас.  Той с тревога отбеляза, че никоя кауза не може да оправдае убийството на невинни хора. Станишев съжали, че България се записа сред страните, в които се случват подобни терористични актове и коментира, че такива събития трудно се прогнозират. „Няма как да не бъде повдигнат въпросът, че още през зимата държавата Израел е предупредила България за опасност от подобен акт. Най- тревожно е, че взривът се случва на летището, което е един от най- охраняваните обекти. Управляващите дължат отговор дали са предприети мерки и какви,  за да не се случи тази ужасна трагедия"- коментира Сергей Станишев. 

         Според лидера на левицата сега е най- важно държавните институции да покажат адекватно действие както в оказването на помощ на пострадалите, така и да създадат условия българските граждани и туристите да се чувстват сигурни. „Неразбираемо е, че няколко часа нямаше реакция от правителството"- учуди се Станишев. Той смята, че още утре Народното събрание трябва да осъди с декларация бруталния терористичен акт, да поиска от правителството отговори и да го натовари със задачи да гарантира сигурността в страната.