Румен Петков отчете направеното от правителството през този управленски мандат в област Плевен

Мар 06, 2009 Новини БСП 0 1354

На лице е една солидна, мащабна, планирана инвестиционна политика на българското правителство в Плевенска област, която отговаря на очакванията на жителите На среща с бизнеса в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков отчете направеното от правителството в областта през този управленски мандат

На лице е една солидна, мащабна, планирана инвестиционна политика на българското правителство в Плевенска област, която отговаря на очакванията на жителите

На среща с бизнеса в Плевен депутатът от Коалиция за България Румен Петков отчете направеното от правителството в областта през този управленски мандат. Почти на финала е първият етап на разрушаване на старите основи и предстои изграждането на нови, каза той по отношение на строителството на атомната централа АЕЦ "Белене".

Факт е и вторият предизборен ангажимент на Коалиция за България - изграждането на фериботния комплекс „Никопол-Турну Мъгуреле", инвестициите в който възлизат на шест млн. евро. В близост до Плевен ще минава и трасето на автомагистрала „Хемус"- едно добро решение по думите на Петков. Само за 2007 година за инфраструктурата на областта са похарчени 15 млн. лв., а ремонтите на пътни съоръжения за 2008 г. възлизат на над 20 млн. лв., а във ВиК съоръжения в областта са вложени около 15 млн. лв. По думите на Петков тези цифри илюстрират една солидна, мащабна, планирана инвестиционна политика на българското правителство в Плевенска област, която отговаря на очакванията на жителите.

Развитието на района като цяло е заложено в програмата на правителството и за 2009 г. Петков сподели задоволството си от факта, че газонаходището в с. Девенци, Червен бряг, е с толкова значителни запаси - 6 млрд. куб. м около сондажа и 20 млрд. куб м по обща оценка, което е повече от цялостното годишно национално потребление на газ. Този факт също ще се отрази положително на развитието на цялата област, смята депутатът от ПГКБ.

Водещ приоритет е и създаването на добри условия за бизнеса. По думите на Петков до края на мандата на правителството ще бъдат осигурени достатъчно инвестиции в тази посока, тъй като правителството взаимодейства добре с местната власти и я подпомага при кандидатстване с проекти по различни програми.

По отношение на здравеопазването депутатът отчете инвестираните около 20 млн. лв.

Направеното през последните три години във всички сфери надхвърля направеното от 1990 година насам, категоричен беше Петков. Той се ангажира да бъдат осигурени 100 хил. лв. целева субсидия от Министерството на финансите за изграждането на инфраструктурата в Индустриалната зона на Плевен, която е в окаяно състояние. Такава субсидия ще бъде отстоявана и за доизграждане на пътните съоръжения в Националния парк "Кайлъка".

В срещата с бизнеса в Плевен участваха още областният управител Цветко Цветков, депутатите от Коалиция за България Васил Антонов и Петър Кънев и председателят на БСП - Плевен Любомир Петков.