Сергей Станишев се бори за водещата роля на ПЕС в отстояването на европейските ценности

Юни 26, 2012 Новини БСП 0 1521

На 27 юни 2012г

На 27 юни 2012г. от 15.00 часа в хотел „Marriott" в Букурещ президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев ще участва в конференцията: „Върховенство на закона и зачитане на ценностите на ЕС". Дискусията се организира от Групата на Социалистите и Демократите в ЕП и Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS). Европейската левица има амбицията да постави във фокуса на общественото внимание отстояването на ценностите на ЕС и защитата на демократичните принципи. „Това е водеща задача за ПЕС, наред с ангажимента ни да предложим конкретни мерки, които, да изведат Европа от кризата и да осигурят растеж и заетост", коментира Сергей Станишев преди срещата в Букурещ.

С конференцията европейските социалисти заявяват желанието си да имат водеща роля при отстояването и популяризирането на европейските ценности. Левицата обръща внимание и на опасностите пред демокрацията, която не трябва да се възприема като даденост, а да бъде защитавана всеки ден.

На конференцията ще присъстват румънският премиер Виктор Понта и председателят на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода. Вчера Свобода посети Русе, където на съвместна пресконференция със Сергей Станишев напомни, че ключово за демокрацията е провеждането на свободни и честни избори. „Имаме съмнения дали всичко е било както трябва", заяви Свобода по повод на изборите в България миналата есен.