Сергей Станишев: Много поздрави на Бойко Борисов от ЕЦБ

Юни 23, 2012 Новини БСП 0 976

Лъжи и хвърляне на обещания, които не се изпълняват - така накратко лидерът на БСП Сергей Станишев обобщи управлението на ГЕРБ

Лъжи и хвърляне на обещания, които не се изпълняват - така накратко лидерът на БСП Сергей Станишев обобщи управлението на ГЕРБ. В потвърждение на думите си, той напомни последния фрапиращ случай, при който ЕЦБ опроверга твърденията на управляващите за членството ни в еврозоната. Станишев напомни, че още през 2009г. Симеон Дянков заяви, че това е първи приоритет на ГЕРБ и заради това правителството спря плащанията към фирмите. „Държавата и днес дължи около 360 млн. лв. на бизнеса", изтъкна Станишев. Той отбеляза, че след като управляващите се похвалиха, че сме готови за еврозоната, тяхната лъжа беше опровергана от ЕЦБ. „Тъй като Бойко Борисов ми прати много поздрави, аз му връщам поздрави от ЕЦБ", добави лидерът на БСП.

На въпрос на медиите по отношение на тревожните сигнали за предстоящ лош доклад за България от Брюксел, Станишев коментира: „Когато ГЕРБ дойдоха на власт, поеха ангажимент, че ще приключат с този механизъм и имаха всички шансове това да бъде направено. Досега имаме повече шум, показни арести, без ефективност в изпълнение на препоръките на ЕК". Според лидера на БСП управляващите пропиляха твърде много време и няма как фактите в България да не бъдат забелязани от европейските институции. „В това число изчезването на братя Галеви", отбеляза Станишев и добави: „Тези хора изведнъж изчезват при десетките милиони, които се харчат за подслушване и проследяване".

Председателят на БСП заяви, че левицата има ясна позиция по Закона за горите и ще се бори тя да се реализира. „Този безобразен лобистки закон защитава корпоративни интереси и представлява държавна помощ. Това е илюстрация на цялостното управление на ГЕРБ", коментира Станишев.