Президентът на ПЕС Сергей Станишев дискутира бъдещето на Европа с белгийския министър-председател Елио Ди Рупо

Юни 21, 2012 Новини БСП 0 995

Президентът на ПЕС Сергей Станишев дискутира бъдещето на Европа с белгийския министър-председател Елио Ди Рупо на работна среща  в Брюксел

Президентът на ПЕС Сергей Станишев дискутира бъдещето на Европа с белгийския министър-председател Елио Ди Рупо на работна среща  в Брюксел. Двамата европейски лидери обсъдиха конкретни стъпки в кампанията на ПЕС срещу младежката безработица, както и подготовката и координацията на премиерите социалисти за Европейския съвет на 28.06.2012г. „Съветът ще бъде изключително важен, защото на него ще излезем с обща декларация с конкретни мерки за икономически растеж в ЕС", отбеляза Сергей Станишев.

         Президентът на ПЕС поздрави колегата си Елио Ди Рупо, който въпреки сложната коалиция с шест партии, е съумял не само да овладее ситуацията в страната, но и да постигне значителни успехи в намаляването на бюджетния дефицит и външния дълг на Белгия. Според Станишев една от най- големите победи на Елио Ди Рупо е запазването на добре развитите социални придобивки за белгийските граждани.