180 000 граждани вече подкрепиха подписката за референдум за Белене

Юни 21, 2012 Новини БСП 0 1034

  Румен Овчаров: Управляващите продължават да крият целия доклад на HSBC     До този момент имаме около 180 000 подписа и се надяваме да съберем необходимите подписи до края на месец юли

 

Румен Овчаров: Управляващите продължават да крият целия доклад на HSBC

 

 

До този момент имаме около 180 000 подписа и се надяваме да съберем необходимите подписи до края на месец юли. Това обяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов при откриването на нов пункт за събиране на подписи за референдум за Белене. Найденов, заедно с други депутати от Коалиция за България и столични общински съветници от БСП, се събраха в градинката до парламента, за да разяснят на гражданите националната кауза. „Предизвикателството е да убедим хората, че има нужда в България да се проведе референдум, в който да се чуе именно техният глас", изтъкна депутатът Мая Манолова.

Ангел Найденов отбеляза, че подписи се събират в цялата страна, като активно участват местните структури на БСП. „Разбира се, разчитаме и на един много по- широк кръг организации, партньорски структури и граждани, които биха се включили в инициативата, независимо от политическата им принадлежност", добави депутатът от левицата. Според председателя на БСП- София Анна Янева е важно не политиците, а гражданите да имат възможност да кажат дали са за или против изграждането на Белене.

Румен Овчаров за пореден напомни за експертните оценки за сигурността на проекта на фона на „глупостите, които вече три години проповядват управляващите по отношение на Белене". Депутатът настоя Бойко Борисов да направи достъпен докладът на HSBC в пълния му обем. Според Овчаров докладът се крие, защото показва - че проектът има пазар за електроенергията, че без него в България ще има дефицит на електроенергия и че цената на електроенергията от Белене е най- конкурентноспособна при всички възможни варианти.