Сергей Станишев: Имаме национална отговорност да не допуснем втори мандат на ГЕРБ

Юни 09, 2012 Новини БСП 0 1360

Спечелването на следващите парламентарни избори е водеща задача за БСП

Спечелването на следващите парламентарни избори е водеща задача за БСП. Няма член или симпатизант на партията, който да не е сигурен, че това управление води страната до задънена улица. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев в началото на заседанието на Националния съвет на партията. Станишев отбеляза, че изборната победа може да бъде постигната единствено като се спечели доверието на гражданите. Председателят на БСП изтъкна, че партията трябва да покаже съдържателно нова и различна перспектива за страната, както и друга динамика и стил на работа. „БСП трябва да бъде убедителна и категорична алтернатива", добави Станишев.

Лидерът на социалистите напомни, че през последните три години БСП устоя на безпрецедентна атака от страна на управляващите. „Оттук нататък задачата е да укрепим БСП и да разширяваме влияние и авторитет - с политики и с фигури, които са носители на тези политики", добави Станишев. По думите му управляващите разбиват политическите партии с всички средства и БСП единствена има сила, влияние и авторитет да се противопостави. „Имаме национална отговорност да не допуснем втори мандат на ГЕРБ. Начинът е да спечелим изборите", категоричен беше лидерът на БСП.

Сергей Станишев изтъкна, че БСП вече е в реална предизборна среда, а ГЕРБ се държат като партия, която прави избори. „Всяко тяхно действие е подчинено на изборите. Нямаме никакво време да се занимаваме с нас самите, с вътрешни спорове. Трябва да правим политика", категоричен беше Станишев.

Председателят на БСП отбеляза, че възприема високото доверие, което получи на Конгреса, като тежка отговорност. Той напомни призива си да не се гласува за него само заради поста му на президент на ПЕС. „Моята цел е да направим силна политика, силна кампания и да победим ГЕРБ", заяви Станишев. Той поздрави новоизбраните членове на Националния съвет и младите членове. „Това е голяма отговорност и предизвикателство. Пред нас стоят много задачи", отбеляза председателят на партията.