ПГКБ настоява експертна комисия да провери състоянието на военната техника

Юни 06, 2012 Новини БСП 0 1067

  Атанас Мерджанов: Как може де се разреши утилизиране на боеприпаси в близост до оживено кръстовище и до газова станция!   Опозицията ще предложи да се създаде временна експертна комисия, която да посети основните поделения на българските въоръжени сили и да докладва за състоянието на техниката

 

Атанас Мерджанов: Как може де се разреши утилизиране на боеприпаси в близост до оживено кръстовище и до газова станция!

 

Опозицията ще предложи да се създаде временна експертна комисия, която да посети основните поделения на българските въоръжени сили и да докладва за състоянието на техниката. Това обяви депутатът от ПГКБ Атанас Мерджанов в парламента. „Тук става въпрос за национална сигурност", категоричен беше той. По думите му състоянието на българската армия е силно тревожно, а поредното доказателство за ситуацията във военно въздушните сили е днешната катастрофа на безпилотния самолет.

Тази сутрин в Народното събрание левицата настоя за спешно изслушване на вътрешния и на военния министър заради инцидента в Стралджа. „Военният министър трябва да отговори на въпросите за трагичния спектакъл, който се разиграва пред очите на цяла България и засяга хората от Стралджанска, Сливенска и Ямболска област", категоричен беше Атанас Мерджанов. Той изрази възмущението си от безотговорното поведение, което демонстрираха управляващите. „На кого се сърдите - на опозицията или на вътрешния министър, който е председател на Кризисния щаб?", обърна се Мерджанов към Аню Ангелов. Депутатът от левицата попита кой създава условията за провеждането на търга за утилизация? „Как е възможно да бъде предоставено утилизиране на снаряди в непосредствена близост до едно от най- оживените кръстовища на България, каквото е Петолъчката и до непосредствена близост до газовата компресорна станция на Лозенец? Нима това не е задължение на министерството?!", заяви Атанас Мерджанов. Той изрази надежда, че прокуратурата и следствието ще си свършат работата по въпроса.