Ангел Найденов: Не е ясно какви обезщетения ще получат гражданите за домовете си, които бяха засегнати от земетресението

Май 30, 2012 Новини БСП 0 1449

Георги Божинов: Хората гледат Цветанов и се срамуват     Най- важно е как ще се преодолеят щетите от земетресението

Георги Божинов: Хората гледат Цветанов и се срамуват

 

 

Най- важно е как ще се преодолеят щетите от земетресението. Необходима е яснота за размера на обезщетенията, които ще бъдат дадени на хората със засегнатите домове. Това заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов от парламентарната трибуна. След като вчера, заедно с председателя на БСП Сергей Станишев, той посети Перник, днес в Народното събрание представи конкретните проблеми на перничани, които се нуждаят от спешно решение.

Според Ангел Найденов на първо място е необходима своевременна информация и недопускане на паника. Депутатът с тревога сигнализира, че не достигат оценители и инженери- конструктори за оглед и оценка на щетите. Найденов отбеляза, че този проблем не е по силите само на общината. „Това очевидно трябва да бъде помощ от страна на държавата", категоричен беше депутатът. Той отбеляза, че се създава паника и страх у хората, когато полицейски коли с високоговорители оповестяват населението за трус. Найденов напомни, че информация за земетресението и за това, че няма пукнатини по язовирната стена бяха получени с часове закъснение, след като вече имаше паника и хората се изнасяха от Перник.

         Ангел Найденов изрази категорично несъгласие с негативната оценка на Цветан Цветанов за действията на община Перник и на кмета. Той определи като адекватна намеса на общинската администрация, както и на държавните структури. „Имаме доблестта да го кажем, за разлика от вас", отбеляза депутатът.

         Найденов изрази възмущението си от абсурдното и провокативно поведение на министър Цветан Цветанов Народното събрание. „Не мисля, че Цветанов може да принизи пленарната зала на българския парламент до страница от жълт вестник. Лошото възпитание няма как да бъде компенсирано. Ако бях на това ниво, щях да кажа, че това е просташко поведение", заяви депутатът от левицата. „Не се справяте с онова, което трябва да правите на територията на Пернишка област. И каквито и да са отчетите, които представяте, няма да убедите перничани", обърна се Найденов към Цветанов.

Георги Божинов определи като грубо, неуместно и арогантно партизирането на една национална трагедия от страна на вътрешния министър. „Не партизирайте по този начин, защото хората гледат и се срамуват от вашето поведение", обърна се към Цветанов депутатът.