Сергей Станишев събира левите лидери на Европа

Май 22, 2012 Новини БСП 0 1243

  Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев събира водещите политически лидери от европейското социалистическо и социалдемократическо семейство, за да обсъдят актуалната обстановка в Европа преди заседанието на Европейския съвет

 

Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев събира водещите политически лидери от европейското социалистическо и социалдемократическо семейство, за да обсъдят актуалната обстановка в Европа преди заседанието на Европейския съвет. Срещата на лидерите от ПЕС ще се проведе на 23 май 2012г. /сряда/ от 14.00ч. в зала „The Square" Rue Ravenstein в Брюксел.

На срещата ще присъстват министър- председателите на Франция- Жан- Марк Еро, Австрия- Вернер Файман, Белгия- Елио Ди Рупо, Хърватска- Зоран Миланович, Румъния- Виктор Понта, Словакия- Роберт Фицу, Ирландия- Еймън Гилмър, Норвегия- Йенс Столтенберг и вицепремиерът на Люксембург- Жан Аселборн, както и лидерът на социалдемократите в Германия- Зигмар Габриел, председателят на групата на S&D в ЕП Ханес Свобода и председателят на ЕП Мартин Шулц.

На среща на министър-председателите и лидерите на партии от ПЕС в Европа ще бъдат обсъдени идеите на ПЕС за бъдещето на Европа, както и кампаниите за икономически растеж, инвестиции и насърчаване на младежката заетост, инициирани от европейските социалисти.

Лидерите на партии от ПЕС и министър- председателите от социалистическите и социалдемократически формации ще изразят и своята подкрепа за политиката на новия френски президент Франсоа Оланд  преди заседанието на Европейския съвет.