Сергей Станишев: Хората очакват от нас да говорим за политика

Май 20, 2012 Новини БСП 0 1346

„Вчера започнахме сериозна политическа дискусия за посоката, в която се развива БСП, за нашите политики, за това какво искаме да предложим на България, каква е разликата между нас и ГЕРБ

„Вчера започнахме сериозна политическа дискусия за посоката, в която се развива БСП, за нашите политики, за това какво искаме да предложим на България, каква е разликата между нас и ГЕРБ. В днешната ситуация хората очакват да говорим за политика", това заяви Сергей Станишев, след като беше преизбран за председател на партията. „Да правим политика", призова той и отбеляза, че политиката не е в процедурите, а в това, което БСП казва на българите и дали те й вярват. Станишев отбеляза, че днес в София има граждански протестен митинг срещу прекратяването на проекта Белене. „Искам да призова делегатите да изразим позицията и на нашата партия - за да покажем, че не се занимаваме само със себе си. Това би било силно и важно послание на нашия Конгрес", изтъкна председателят на БСП. Станишев благодари за подкрепата на Конгреса, както и на делегатите, които не са го подкрепили,  благодари и на Георги Кадиев. „Със сигурност има хора, които имат основателни, критики и бележки към мен, към моята политика като председател на НС. Всеки е допускал грешки", призна председателят на партията. Станишев благодари и на хората от изборните бюра за стоицизма и за работата им до рано сутринта.

Георги Кадиев поздрави Сергей Станишев и пожела личната му победа да стане обща победа на БСП на предстоящите избори. Кадиев коментира и направените отводи вчера на кандидати за председателския пост. „От кога взехме да се оттегляме, за да не изгорим", попита той.

„Ще се постарая да оправдая доверието ви. Няма да позволя ОПКК да се превърне в наказателен отряд", каза избраната за председател на ОПКК Мая Манолова. По думите й ОПКК трябва да гарантира справедливостта по отношение на всеки социалист и на партията като цяло. „Време е да тръгнем да решаваме реалните проблеми, да се борим за подкрепата и доверието на хората в борбата срещу реалния противник", каза още Манолова. Тя отбеляза направеното от Валентина Богданова за това ОПКК да бъде авторитетен  уважаван орган в партията.