Георги Пирински: Претенциите на ГЕРБ се оказаха безскрупулна лъжа

Май 19, 2012 Новини БСП 0 949

  Българите вече все по- ясно виждат, че претенцията на ГЕРБ за европейско развитие на България е безскрупулна лъжа, каза Георги Пирински след обсъждане на политическите резолюции „Съвременната криза и България утре- отговорът на социалистите" и „Действенна БСП за демократична промяна" на 48-ия конгрес на БСП

 

Българите вече все по- ясно виждат, че претенцията на ГЕРБ за европейско развитие на България е безскрупулна лъжа, каза Георги Пирински след обсъждане на политическите резолюции „Съвременната криза и България утре- отговорът на социалистите" и „Действенна БСП за демократична промяна" на 48-ия конгрес на БСП.

Георги Пирински счита, че лъжите за европейско развитие са основен инструмент в ръцете на управляващите. „Лъжи, които все още опитват да прикриват с агресивен ПР, със свръхактивност, с охулване на опонента, с манипулации, сплашвания и репресии", отбеляза той. Според Пирински алтернатива има и заявката на Конгреса на БСП да противодейства на политиката на ГЕРБ не е празно обещание, а добре премислен ангажимент. „Това е каузата, на която сме длъжни да подчиним политическите си усилия оттук нататък. Тази кауза е развитието на България като пълноценна европейска държава. Държава- достойна за доверието на своите граждани, държава- достоен партньор и отговорен стопанин", убеден е Георги Пирински

При обсъждане на публичния апел на 48-ят конгрес „Предстоящите избори- по волята на гражданите" Михаил Миков каза, че днес опонентите на БСП търсят начини да дискредитират единственната реална опозиционна алтернатива в страната. „Днес нашите опоненти търсят всички начини и средства да отнемат правото на БСП да бъде морален коректив. Коректив, какъвто сме и винаги ще бъдем",  изтъкна Михаил Миков.

Според зам.-председателя на ПГКБ управляващите са наясно със залога на следващите избори и знаят, че на тях ще става дума за оцеляването на ГЕРБ като политическа формация. „Едва ли политическа партия ГЕРБ има бъдеще в следващото деситилетие и затова ръководството й търси всякакви възможности да удължат политическото си бъдеще", категоричен е Михаил Миков.